MEDVED PREDSTAVIO PLAN IZGRADNJE ZAMJENSKIH KUĆA: ‘Dodijeljena su 93 državna stana u kojima je smješteno 260 osoba’

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Plan izgradnje zamjenskih obiteljskih kuća i višestambenih zgrada na području na kojem je proglašena katastrofa, predstavili su u srijedu potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, potpredsjednik Vlade za društvene djelatnosti i ljudska prava Boris Milošević, ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat te državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Gordan Hanžek, objavio je HRT.

Medved je rekao da su dodijeljena 93 državna stana u kojima je smješteno 260 osoba.

“Ministarstvo graditeljstva i dalje ima otvoreni javi poziv za financiranje najamnine za stambeno zbrinjavanje s rokom podnošenja do 31. prosinca, a ukoliko bude potrebno javni poziv će se ponoviti”, rekao je.

Dodao je da su uz sve napore u vezi obnove i privremenog smještaja osigurali i sve ostale oblike pomoći kroz prehranu i druge potrepštine.

“Vlada je prva interventna sredstva osigurala 30. prosinca 2020. u iznosu od 120 milijuna kuna, a bila su namijenjena jedinicama lokalne samouprave za ublažavanje i djelomično uklanjanje posljedica od potresa”, istaknuo je ministar hrvatskih branitelja.



Govorio je o tome kako je do sada uklonjeno 448 uništenih objekata.

“Prema namjeni uklonjenih objekata radi se o 291 obiteljskoj kući, 42 poslovna objekta, 33 stambeno poslovna, 11 više stambenih zgrada, 26 javnih, 3 sakralna, 18 gospodarskih, 24, pomoćna objekta. U postupku je uklanjanje 12 objekata”, naglasio je.

Istaknuo je da je isplaćeno 20,47 milijuna kuna, a za troškove zbrinjavanja materijala 11 milijuna kuna.

Osvrnuo se i o nekonstrukcijskoj obnovi za što je ukupno ugovoreno 206,29 milijuna kuna, a realizirano je više od 33 milijuna kuna.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI