MEDVED U KUKUNJEVCU KOD LIPIKA: ‘Pretpostavljamo da posmrtni ostaci pripadaju dvojici policajaca, poginulima u Domovinskom ratu’

foto: Goran Mehkek/Cropix

U mjestu Kukunjevcu kod Lipika u ponedjeljak su pronađeni posmrtni ostaci dvojice muškaraca. Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved u utorak je, posjetivši to mjesto, rekao kako se pretpostavlja riječ o pripadnicima policije poginulima u Domovinskom ratu 1991.

Ekshumacija u Kukunjevcu radi se po nalogu Županijskog suda u Bjelovaru.

U organizaciji i koordinaciji Ministarstva hrvatskih branitelja 31. svibnja počela su sustavna terenska istraživanja i potraga za osobama nestalim u Domovinskom ratu. U sklopu te potrage traga se na više lokacija na području Požeško-slavonske i Virovitičko-podravske županije.

“Informaciju mogu podijeliti s policijom, Ministarstvom hrvatskih branitelja, bez straha i bojazni, a mi ćemo u sklopu svojih nadležnosti provesti probna iskapanja. I ovaj pronalazak u Kukunjevcu dokaz je koliko smo usmjereni i ustrajni u pronalasku nestalih osoba. Nećemo odustati dok ne pronađemo i zadnju nestalu osobu”, rekao je Medved.

Nakon ekshumacije pronađeni ostaci biti će prevezeni na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu na daljnju obradu i provedbu DNA analize zbog utvrđivanja identiteta.Sustavna probna iskapanja Ministarstvo hrvatskih branitelja nastavlja i na području Petrovačke dole kod Vukovara.

Podsjetimo, Hrvatska traga za 1.838 osoba nestalih i smrtno stradalih tijekom Domovinskoga rata.

Na području Požeško-slavonske županije još se traga za 143 nestale osobe. Do sada je eksumirana 251 osoba.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI