MEGAPLAN: Škoro priprema neočekivano iznenađenje! Koji je stvarni cilj bitke za Pantovčak?

screenshot

Glazbenik, poduzetnik, predavač, ekonomist, a odnedavno i predsjednički kandidat. Sve je to u jednom Miroslav Škoro, čovjek koji je predsjedničkom kandidaturom uznemirio duhove na hrvatskoj političkoj sceni i unio nered ponajprije u vladajući HDZ. No, dobro upućeni tvrde da su predsjednički izbori za Škoru tek prva postaja, da na tome ne misli stati, neovisno o rezultatu.

Prosinački izbori i bitka za Pantovčak bit će prvi test za okupljanje konzervativnih snaga, koje će na parlamentarne izbore povesti upravo Škoro, čovjek kojega od početka kampanje za predsjednika podržavaju Hrvatski suverenisti, a odnedavno i Most. Navodno se vode pregovori oko toga da mu potporu da general Glasnović, ali i bivši “neovisni” Zlatko Hasanbegović, što je također vrlo izvjesno. U Škorinu timu zasad su u pogledu ujedinjenja desnice prilično rezervirani, kažu kako su fokusirani na predsjedničke izbore te da vjeruju u pobjedu. Sličnog su stava i mostovci, koji zasad poručuju kako njihova potpora Škori nema nikakve veze s parlamentarnim izborima. Budući da je politika u Hrvatskoj odavno svedena na brojke, dobro upućeni tvrde kako je cilj ekipe koja se okuplja oko Škore osvojiti minimalno 20 posto glasova, a uspiju li, na tome sigurno neće stati već će širiti svoje političko djelovanje te se fokusirati na parlamentarne izbore.

Škoro je dosad nekoliko puta isticao kako mu je stalo do promjena u državi, no te će promjene teško moći realizirati iz predsjedničke fotelje pa bi zapravo parlamentarni izbori za njega bili idealna platforma za nastavak političke karijere. Istovremeno, desnica doista vapi za ujedinjenjem, što su pokazali i europski izbori na kojima su se NHR i Suverenisti podijelili u dva tima i postigli slabašne rezultate. Ujedinjeni, doista mogu postati relevantan politički faktor.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI