MERKEL KOMENTIRALA: ‘Pregovori Europske unije i Crne Gore poprimaju konkretne obrise’

Podgoricu je pozvala na odlučniju borbu protiv korupcije i organiziranog kriminala

Njemačka kancelarka Angela Merkel pohvalila je u petak napredak u pregovorima Crne Gore i Europske unije, ali je naglasila potrebu daljnje borbe protiv korupcije, kriminala i pritiska na medije.

Pregovori Europske unije i Crne Gore poprimaju konkretne obrise“, rekla je njemačka kancelarka nakon susreta s premijerom Crne Gore Duškom Markovićem u Berlinu.

Podgoricu je pozvala na odlučniju borbu protiv korupcije i organiziranog kriminala i obećala pomoć njemačkih stručnjaka po tom pitanju. “U idućem razdoblju Crna Gora se mora koncentrirati na te zadaće“, rekla je Merkel.

Zbog učestalih napada na novinare u Crnoj Gori u posljednje vrijeme, kancelarka je zatražila i bolju zaštitu predstavnika medija.

Crnogorski premijer je rekao kako je jedan od glavnih ciljeva njegove vlade intenzivna borba protiv korupcije i kriminala. “U borbi protiv korupcije i kriminala neće biti zaštićenih“, rekao je Marković.



Zahvalio je Angeli Merkel na pomoći koju Njemačka pruža Crnoj Gori na putu prema Europskoj uniji i nazvao Njemačku “ključnim čimbenikom“ za zemlje u regiji.

Marković je njemačke gospodarstvenike pozvao na pojačana ulaganja u Crnu Goru, a Merkel je posebno spomenula sektore turizma i obnovljive energetike.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI