Mesić o najnovijem spomeniku Tuđmanu: “Da ga vidi i on bi ga zaobilazio”

HRT

Mesić smatra kako je podizanje spomenika Tuđmanu dobro, ali je trebalo više kreativnosti i raspisivanje međunarodnog natječaja.

Prošlotjedno otkrivanje spomenika dr. Franji Tuđmanu prokomentirao je i bivši predsjednik Stipe Mesić.”Ja sam dosta plašljiv čovjek, a pogotovo navečer. Pitanje je bi li ja izdržao gledajući taj spomenik’, rekao je za N1. Mesić smatra kako je podizanje spomenika Tuđmanu dobro, ali je trebalo više kreativnosti i raspisivanje međunarodnog natječaja.

“Pogledajte spomenike koje su mu dignuli, pa da to predsjednik Tuđman vidi, mislim da bi i on svaki taj spomenik zaobilazio”, kaže Mesić i dodaje: “U svakom slučaju ja ću taj spomenik zaobilaziti”.

Mesić smatra kako bivši premijer Zoran Milanović, ako se odluči za utrku za Pantovčak protiv aktualne predsjednice, ima šanse.

Osvrčući se na izbor Željka Komšića za člana Predsjedništva BiH rekao je kako ‘tu nema ništa sporno’. Donošenje Deklaracije o Hrvatima u BiHsmatra negativnim jer se radi, mišljenja je, o miješanju u unutranje odnose druge zemlje.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI