MESIĆ OČAJAVA ZBOG UKIDANJA UREDA! Imamo konkretne brojke! Znate li koliko nas je koštao?

Foto: Stephan Röhl

Bivši predsjednik Stjepan Mesić ovih se dana požalio zbog ukidanja Ureda bivšeg predsjednika u kojem je godinama stolovao.

– Imam puno poteškoća zbog poziva koje dobivam iz inozemstva. Odlazim na razne konferencije i forume, a pozivi za njih mi lutaju jer nemam ured pa nešto odlazi u Ilicu, nešto u Savez boraca koji mi je ustupio jednu prostoriju, a često ih dobivam i na adresu Ureda sadašnjeg predsjednika pa mi ih oni šalju, ali ti pozivi lutaju – požalio se Mesić u razgovoru za RTL. No, unatoč tome što za svojim Uredom žali, nije siguran kakve će koristi biti od toga što će Kolinda Grabar-Kitarović sada dobiti ured.

– To što će ona napraviti, to tek treba vidjeti. Ako će raditi kao što je radila kao predsjednica, onda neće biti koristi. To je bila estrada, više njezina osobna promocija, a nisam vidio neke koristi za Hrvatsku, rekao je Mesić.

Inače, bivšem predsjedniku Mesiću tijekom pet godina, koliko je imao ured, platili smo skoro 330 tisuća kuna za putovanja. Na troškove reprezentacije u tom je razdoblju ‘ulupano’ 216 tisuća kuna, a više od pola milijuna kuna otišlo je na razne intelektualne usluge. Ukupno je tijekom pet godina na funkcioniranje tog njegova ureda potrošeno 3,9 milijuna kuna, a kao bivši predsjednik imao je pravo na dva službenika, vozača i osobni automobil.

Mesić nije primao plaću već samo mirovinu, a ured je bio smješten u Grškovićevoj, pa je tako samo na uredski materijal u pet godina otišlo skoro 134 tisuća kuna, na promidžbu 127 tisuća kuna, telefon, pošta i prijevoz stajali su više od pola milijuna kuna, a prvotno je bilo zamišljeno da Mesić svoj ured ima doživotno.



Da je bivši predsjednik Ivo Josipović također htio ured, mogao bi ga koristiti samo pet godina.  Mesić je, inače, isticao da je njegova dužnost da svojim poznanstvima i autoritetom radi za dobrobit zemlje.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI