MESIĆ OŠTRO KRITIZIRAO HRVATSKU: ‘Još ima onih koji misle da se dogovor Milošević-Tuđman iz Karađorđeva može provesti’! Prozvao Čovića i Dodika

Marko Mrkonjic/PIXSELL

Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić sudjelovao je na online-forumu Igmanske inicijative gdje se raspravljalo na temu “Euroatlantske integracije i Zapadni Balkan”, a Mesićev komentar o Bosni i Hercegovini odjeknuo je regijom.

Očekivano, kritički se osvrnuo na politiku Hrvatske prema susjednoj zemlji. U isti koš je stavio i Srbiju te je poručio da pomaci u BiH mogući samo ukoliko se spriječe negativni utjecaji iz Zagreba i Beograda.

“Ako se Zagreb pridržava principijelne politike da podržava BiH u njenim granicama, onda politika Draganu Čoviću, razbijaču BiH, mora biti drugačija. Ovamo pričamo o tome kako podržavamo BiH, a onda podržavamo onog koji razbija BiH“, rekao je i dodavši da isto vrijedi i za Beograd koji je navodno za BiH, dok istovremeno podržava Milorada Dodika koji je svakodnevno razbija.

Dodik i Ćović su u 17. stoljeću

Napomenuo je da kako “još uvijek ima onih koji misle da je sporazum pokojnih predsjednika Srbije i Hrvatske Slobodana Miloševića i Franje Tuđmana iz Karađorđeva 1991. godine o podjeli BiH moguće provesti.” Nadalje, Mesić je predložio da međunarodna zajednica isljuči iz politike one koje rade na raspadu države.



“Moraš priznavati državu u kojoj živiš, a Dodik i Čović je ne priznaju. Ako predstavnici određenih političkih snaga kažu da su protiv građanske države, oni nemaju šta tražiti u Europi. Pa o čemu oni govore? Oni govore o 17. stoljeću!”, oštar je bio Mesić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI