Mesić otkrio tko mu je favorit za predsjedničke izbore

HRT

Bivši predsjednik RH Stipe Mesić gostovao je u emisiji Novi dan N1 televizije, gdje je pretresao društveno, politička događanja, pri čemu se dotakao europskih izbora, ali i predsjedničke kampanje koja je pred nama.

”Očito da se u političkim krugovima rade procjene, na koji način i kada se uključiti u kampanju. Predsjednica je skroz u kampanji, od kad je predsjednica otvorila je kampanju za novi mandat, ali ona čeka trenutak da bude šokantna i uvjerljiva da to objavi”, smatra Mesić koji je uvjeren da aktualnoj šefici države treba potpora HDZ-a jer je bez velike stranke gotovo nemoguće dobiti izbore u Hrvatskoj. no, uvjeren je da je pobjeda u tim okolnostima moguća, ali isključivo ako taj kandidat dobije opću potporu javnosti. Komplimente je pritom Mesić udijelio bivšem premijeru Zoranu Milanoviću kojeg smatra fajterom, obrazovanim čovjekom koji se afirmirao u politici, ali je napravio nekoliko pogrešnih koraka.

”Temeljna pogreška je da je išao na razgovor s onima koji krše hrvatske zakone i propise. S tim razgovorima ništa nije dobio, a izgubio je puno. Druga greška je što nije pozvao papinskog nuncija i dao mu non-paper o tome što biskupi govore. Za vrijeme vlade Zorana Milanovića biskupi su govorili da je to nenarodna i zločinačka vlast. Trebao je pozvati papinskog nuncija i reći mu što govore biskupi, papa bi reagirao. To se nije smjelo dogoditi, jer to je otvorilo prostor za druge nakaradne izjave, a što je štetilo zdravlju nacije”, poručio je Mesić koji se također dotakao i Dalije Orešković.

”Pratim njene istupe, ona je shvatila koji su problemi u društvu i kako ih riješiti. Mislim da ima potencijala, jednom sam u društvu rekao: ‘Zvijezda je rođena!’. Mislim da ima šanse, rekao je bivši predsjednik.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI