Metković je opet ‘fenomen’, kasnili rezultata DIP-a – ipak porazni za Ujdur!

Ivo Cagalj/PIXSEL

Sa 100 posto izbrojenih glasova, Milan je dobio 49,83 posto glasova (4576 glasova), a Ujdur 48,41 (4446 gasova), što znači da je izgubila za 130 glasova gradonačelničko mjesto u Metkoviću

U prvom krugu lokalnih izbora iz Metkovića su rezultati DIP-a stigli tek u jedan sat iza ponoći, a zanimljivo je da su upravo otamo i sada kasnili prvi rezultati. Metković je po tome ponovno svojevrsni fenomen pa se najduže nagađalo je li u prednosti Mostova Katarina Ujdur ili HDZ-ov Dalibor Milan.

Metković je specifična sredina jer je jedna od žarišnih točaka na sve žešćoj liniji između HDZ-a i Mosta.

Kandidatkinja Mosta za gradonačelnicu Metkovića, Katarina Ujdur za N1 je izjavila da je kampanja bila teška te da su na kraju oni koji su pozivali na zajedništvo radili velike podjele.

“Građanima je drago da je to završilo. Vidjet ćemo koliko dobra je donijela koalicija Jamba i Milana”, kazala je Ujdru koja smatra da će unatoč tome što Most nema većinu u Gradskom vijeću moći surađivati na projektima.

”Treba sjesti i razgovarati o projektima. Neću dopustiti da se prvo dijeli plijen jer mislim da je to dovelo državu do tu gdje jest. Možemo o projektima”, kazala je.



Ističe kako većih nepravilnosti nije bilo, ali je spomenula da je vidjela jedno vozilo s BiH tablicama koje je tražilo izborno mjesto.

”To smo čitali iz portala. Ja sam vidjela jedno BiH vozilo kad je tražilo jedno mjesto gdje se prije biralo. Ja se nadam da naši braća Hrvati preko granice nisu zloupotrijebili svoje pravo. To je problem pograničnih područja”, rekla je.


Nešto prije 21 sat na stranicama DIP-a pojavili su se i prvi rezultati iz Metkovića. Nakon što je prebrojeno 30 posto glasova, Ujdur je u prednosti s 49,80 posto glasova naspram HDZ-ova Milana koji zasad ima 48,61 posto glasova.

Sa 100 posto izbrojenih glasova, Milan je dobio 49,83 posto glasova (4576 glasova), a Ujdur 48,41 (4446 gasova), što znači da je izgubila za 130 glasova gradonačelničko mjesto u Metkoviću.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI