MICHEL ORGANIZIRAO SASTANAK U BRUXELLESU: Pojavila se većina pozvanih, Dragana Čovića nije bilo

Foto: Wikimedia Commons

Predsjednik Europskog vijeća Charles Michel u nedjelju je organizirao sastanak u Bruxellesu na kojemu je okupio čelnike parlamentarnih stranaka u Bosni i Hercegovini. Odazvala se većina pozvanih. Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović nije se odazvao.

“Vrlo sam jasno kazao da ja neću sjediti u istoj dvorani gdje sjede dva bošnjačka člana BiH Predsjedništva. Izborna je kampanja i ne pada mi na pamet ući u jednu takvu utakmicu. A još manje da na bilo koji dokument stavim zajedno potpis s ta dva bošnjačka člana Predsjedništva”, izjavio je Čović.

Tema sastanka je dogovor o koracima BiH za kandidacijski status u Europskoj uniji, ali i tekst zajedničke izjave, čiji je sadržaj nepoznat, a predložio ju je Michel.

“Sve je mistično oko ovog sastanka, od samog pozivanja do dokumenta o kojem trebamo razgovarati”, kazao je srpski član predsjedništva Milorad Dodik.

“Dali su mi da ga pročitam, a onda ga uzeli jer ni oni nisu sigurni u njega”, nastavio je.



“Mi na to ne pristajemo i Bosna i Hercegovina nema o tome stav, jer o tome nije donesena odluka na predsjedništvu”, dodaje.

Predsjednik najjače bošnjačke stranke Bakir Izetbegović ističe kako dokument govori o tome da se “BiH pokrene na njezinu europskom putu”.

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić naglašava kako ta stranka ne pristaje “na stvari koje bi BiH vratile unatrag, a na naprijed prema euroatlantskim integracijama”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI