‘Migranti provaljuju u vikendice’! Televizijska ekipa zatekla ih u kući: ‘Ponašali su se kao da je njihova, a sve oko njih razbacano’

Srdjan Ilic/PIXSELL

Migranti vikendice mjesnog stanovništva koriste kao skloništa

U mjestima Bački Brijeg i Bački Vinogradi na sjeveru Vojvodine obijeno je više vikendica mjesnog stanovništva koje migranti koriste kao skrovište dok čekaju na ilegalan prelazak granice.

Radio televizija Vojvodine (RTV) prenosi kako su vikendicu Matije Dekića migranti obijali nekoliko puta, premda ju je osigurao i rešetkama.

“Kako je vrijeme zahladilo, tako su počeli dolaziti. Više nije bilo moguće doći u svoj bungalov. Njih deset – petnaest bude tu. Nije ih briga što si ti došao u svoje”, kaže drugi vlasnik vikendice Marin Lerić.

Ekipa RTV-a je u jednoj zatekla Nedera Kuleba i njegovog prijatelja iz Sirije, koji su im rekli da su u objektu četiri dana i da planiraju otići za Njemačku.

Ponašali su se kao da su u svojoj kući, unutra je bilo sve razbacano i uništeno, prenosi RTV.



U sličnom stanju bio je i salaš obitelji Gabrić blizu mađarske granice, kod Subotice, u kojemu su boravili migranti tijekom najhladnijih dana veljače.

Njihov objekt, koji se ne koristi tijekom zime, potpuno je uništen, budući da je sa zgrade, sve što je moglo, migrantima poslužilo za ogrjev, prenijeli su mjesni subotički mediji.

Mjerodavni su zato apelirali na domaće stanovništvo da ovakve slučajeve prijavljuju policiji.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI