MIHANOVIĆ NIKAD OŠTRIJI: ’ON JE SRAMOTA OVOG GRADA’! Zatražio povlačenje kandidature Ivoševića ali je na jednu stvar ipak zaboravio

FOTO: Pixsell

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Splita Vice Mihanović kako je i najavio održao je izvanrednu konferenciju za medije na kojoj je iznio svoj zahtjev za povlačenjem kandidature za zamjenika gradonačelnika Splita Bojana Ivoševića. Naime sinoć je na sučeljavanju na RTL televiziji pokazao i pročitao njegove objave s Facebooka iz 2017. i prepisku gdje poziva na antisemtizam i proziva Židove koristeći vrlo teške riječi.

Govorio je kako su oni verbalni teroristi kojima ništa nije sveto pa je javno pozvao Ivoševića da povuče kandidaturu. “On je sramota ovog grada, to je jedini i moralan čin koji može napraviti”, rekao je. Ivici Puljku,  svom protukandidatu, je poručio da javno osudi ono što je Ivošević učinio. “Ako to ne napravi, bit će isti kao Ivošević. Pozivam vas da u nedjelju kažete ne korupciji, izrugivanju naših svetinja. Želimo osobe koje ljude spajaju, a ne razdvajaju”, zaključio je.

Upitan što očekuje jer zakonski je nemoguće povući kandidaturu, odgovara: “Može čovjek odustati, tko njemu brani, ovo nije vrijeme fašizma ni nacizma, on ima izbor i može izaći ako smatra da nije dostojan da bude dogradonačelnik ovoga grada”.

Djevojka na čiji je status Ivošević prije četiri godine komentirao i ostavio spornu izjavu, oglasila se, a okmo toga Mihanović nema mišljenja. “Čovjek je jasno komunicirao da opravdava Hitlera i ovo što je učinio”, ističe. Novinari govore da nije to napisao, on ističe kako je to tako shvatio. “Ja mislim da sam bio jasan”, ističe.

“Vi novinari pratite već dugo put Ivoševića u politici i navikli smo na njegove vratolomije. Navikli smo na blefove i lažna opravdavnja. Ako ste gledali sučeljavanje, vidjeli ste da je Puljak mene nazvao da sam ja slagao, a paralelno je Ivošević za Dnevnik.hr davao izjavu da je to napisao”, tvrdi.



Što se tiče činjenice da čovjek četiri godine čuva status pa ga dijeli upravo sada, govori: “Ja ne znam uopće tog gospodina, ja to ne znam. Saznao sam kao i većina iz medija”, zaključuje.

Podsjetimo, na posljednjem sučeljavanju kandidata za gradonačelnika Splita, Mihanović je rekao: “citirao bih Ivoševića koji je napisao: ’Kao što je prosječni Hrvat seljačina i ustaša, tako je prosječni Židov umišljeni nacist. Jasno mi je zašto se Hitler okomio baš na Židove’”. Puljak je dakako istaknuo kako Mihanović ovakvim izjavama dotiče novo dno hrvatske politike, a nije htio odgovoriti hoće li smijeniti Ivoševića.

Ivošević se s druge strane opravdao da je riječ o prepisci s društvenih mreža koja je izvučena iz konteksta, a govori kako je Roni Robert Brandl, s kojim je i sudjelovao u raspravi, rekao upravo ono što se njemu sada zamjera. “Ja sam na njegove tvrdnje da je prosječan Hrvat ustaša i seljačina povukao paralelu s njegovom nacijom što nije primjereno i radi čega sam se ispričao, ali to je sve bilo izazvano njegovom izjavom koju nažalost nije dostavio novinarima”, zaključio je.

Nakon završetka konferencije za medije Mihanović će obići splitski Pazar.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI