MILAN VRKLJAN TRAŽI OTKAZ: ‘Stankovićeva retorika je razina lokalne televizije u srbijanskoj šumadiji’

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

HTV-ov voditelj Aleksandar Stanković na svom je Facebooku reagirao na prozivke Karoline Vidović- Krišto iznoseći svoje argumente. No pritom je koristio dosita vrlo vulgaran i neprimjeren rječnik.

Zbog svega je odmah reagirala saborska zastupnica koja je uputila dopis premijeru Andreju Plenkoviću u kojemu zahtijeva sankcije prema navedenom novinaru. Vrlo brzo je reagirao i njezin kolega Milan Vrkljan koji traži radikalne poteze prema Stankoviću, odnosno izvanredni otkaz.

“Novinar HRT-a objavio je jedan primitivan, bezidejan i vulgaran tekst o mojoj kolegici Karolini Vidović Krišto”, započeo je Vrkljan te dodao kako Stanković organski ne podnosi saborsku zastupnicu, a tvrdi i kako je riječ o politički podobnom novinaru koji je nesposoban i neprofesionalan, spočitavši mu da je ugostio sve srbijanske političare, dok u emisiju nije doveo, po njegovim tvrdnjama, nijednog relevantnog europskog političara.

“Potpuno je shvatljivo da Stanković organski ne podnosi Karolinu. Karolina se zalaže za pravdu, za europske vrijednosti, bogatu Hrvatsku. Karolina govori strane jezike, uzorna je hrvatska građanka i istinski voli Hrvatsku.

A Stanković je politički podoban, političkim dekretom Račana je dobio emisiju, kao novinar je nesposoban i neprofesionalan, nijednog relevantnog europskog političara nije bio u stanju ugostiti u svoju emisiju, ali je zato ugostio sve srbijanske političare od Miloševićevog ministra Aleksandra Tijanića, do srbijanskog nacionaliste Kusturice”, kaže Vrkljan.



Vrkljan HRT-u predlaže izvanredan otkaz Stankoviću

“A i to je razumljivo, jer Stankovićeva retorika je razina lokalne televizije u srbijanskoj šumadiji, ali doista nije razina nacionalne, javne televizije jedne europske Hrvatske.

Vodstvu HRT-a preporučujem da izvanredno otkaže ugovor o radu svojem novinaru Aleksandru Stankoviću, jer njegova objava pričinja najodvratniji oblik seksizma, a neka vodstvo HRT-a Andreja Plenkovića pita kako je takav oblik seksizma moguć nakon usvajanja Istambulske konvencije.

Stanković se nakon ovog svog „herojskog“ čina protiv jedne europske dame može kandidirati za glasnogovornika patrijarha Porfirija”, poručio je saborski zastupnik Vrkljan.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI