MILANOVIĆ BRUTALNO PO KOLINDI: ‘Kolinda je u dealu s Beogradom i čaršijskim nacionalistima, vojnici na granici joj odgovaraju’

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Predsjednički kandidat Zoran Milanović obišao je Korčulu i komentirao aktualnu predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović i njezino pismo upućeno Miloradu Pupovcu, kao i druge aktualnosti na političkoj sceni.

Milanović je rekao kako se čini da se odnos SDSS-a i Vlade smirio te da će nastaviti zajednički raditi. “I baš kad se smirilo, eto nje (predsjednice Grabar-Kitarović, op. a.) Pupovac je rekao što je rekao, nekome je to normalno, nekome nije, a ona mu prijeti. Gledam te providne duple paseve između beogradske čaršije i njihovih prijatelja ovdje”, rekao je Milanović.

“Radi se o 11 balavaca koji su zaustavljeni na granici, ali glavno da se o nečemu priča, to odgovara i Vulinu i Vučiću i Grabar-Kitarović, ali ne priča se o onome o čemu se treba pričati”, rekao je Milanović osvrnuvši se na pokušaj nenajavljenog ulaska pripadnika Vojske Srbije u Hrvatsku.

“Ovo je borba za dušu Hrvatske, a ono što radi Kitarović i drugi u dealu s Beogradom, s čaršijskim nacionalistima, koji su terorizirali ove prostore u proteklih sto godina… Kad budem predsjednik, kad me izaberu, bit će normalnije”, rekao je Milanović.

Predsjednici je dao i prijedlog da pročita knjigu “Razmo u skitnji”, autorice Astrid Lindgren, koja je napisala i poznatu “Pipi Dugu Čarapu”.



“To nek’ si pročita. Ima dosta simbolike oko političih skitanja”, rekao je Milanović.

Upitan je i za komentar izjave premijera Andreja Plenkovića, koji je za njega rekao da ima “kompleks poraza”.

“On nije predsjednički kandidat i mislim da nikad neće biti u poziciji da bude, jer ga ne mogu za ruku voditi. Ja sam mu rekao da je bolje za njega da šutim i ostat ću pri tome. Ako pobijedim, bit će mi najbolji suradnik, skupa s Bandićevim žetonima, jer ja ću biti predsjednik, a on premijer”, rekao je Milanović.

Bivši predsjednik SDP-a i kandidat za predsjednika države komentirao je i ambicije Mira Kovača da zasjedne na čelo HDZ-a.

“Ja sam bio predsjednik SDP-a i oni me podržavaju na ovim izborima. Kolinda Grabar-Kitarović Karamarkov je projekt za predsjednicu i taj je projekt uspio. Od mog odlaska s čela SDP-a, ja se u toj stranci mogu pojaviti, ona mi pomaže. U HDZ-u bivši predsjednici imaju sudbinu članova dinastije Romanov. Plenković je zalutao u tu stranku i sad se s tim mora nositi. Čekaju ga stranački izbori, predviđam dosta tešku borbu i ne veselim se tome, jer to nije dobro za hrvatsku stabilnost. HDZ ne treba nestati i neće nestati, ali načinom na koji radi i živi šalje određene poruke, bojim se da u ovom trenutku ta stranka nije spremna za besprijekorne izbore”, rekao je Milanović.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI