MILANOVIĆ I DALJE U VELIKOJ FORMI: Pupovcu ‘originalno’ spustio, a ponovno je uzvratio i Plenkoviću i spominje njegovu anemiju!

Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Predsjednik Republike Zoran Milanović u utorak je posjetio općinu Plaški i obišap objekt Vatrogasnog doma DVD-a Plaški u izgradnji te Dom kulture Plaški.

Tu su ga dočekali oduševljeni građani, te su mu i pljeskali.

“U svakom slučaju nam je drago. To je velika čast za mjesto. Super je predsjednik, nema boljeg”, kazao je jedan od građana.

“Oduševljeni smo što je došao, žao nam je što drugi predsjednici prije nisu došli”, kazao je drugi.

Nakon Plaškog posjetio je tvrtku Bjelin u Ogulinu i njen proizvodni pogon, a u poslijepodnevnim satima u ogulinskoj Gradskoj knjižnici i čitaonici prisustvovao je uručenju priznanja najuspješnijim sportašima Grada Ogulina u 2020.



Prilikom obraćanja novinarima tražio je da ga se najprije pita o incidentu u Borovu Selu. Predsjednik je ustvrdio da se policija “sakrila pod jastuk” u Borovu selu, te dodao: “Policija je pustila da ljudi koji su se zaista ponašali divljački i ispod razine kako bi se Hrvati trebali ponašati, kako ja to vidim, da uđu u to selo. Policijom upravlja Vlada, Plenković i Božinović. To je činjenica”, kazao je predsjednik.

O Plenkovićevim optužbama da koristi vojsku za obračune

 

“Kako, pobogu? Pa vojska ne ide po ulicama”, odgovorio je.

Plenković je Milanoviću prigovorio da on nije uklonio spomenik Šoškočaninu u Borovu.

“Ja nisam riješio spomenik Šoškočaninu jer su njegovi razbijali ploče na ćirilici. On je zadnji koji može govoriti o tome. To je mauzolej malo manji od onog na Lovčenu. To je provokacija. Plenković nema o tome što govoriti, neka makne to. Ne treba rušiti, neka makne. Njima odgovaraju incidenti. I HDZ i SDSS žive za incidente”, rekao je.

Odgovorio je i Miloradu Pupovcu na optužbe da je on sukrivac za incident u Borovu. ”I za ubojstvo Kennedyja. Rodio sam se 1966., a to je bilo 1963., ali sam kriv”, rekao je.

O Zlati Đurđević

Komentirao je i kandidaturu Zlate Đurđević za predsjednicu Vrhovnog suda i Plenkovićevo protivljenje da njegova kandidatkinja postane šefica najviše suda u Hrvatskoj i nagađanja da će se glasati protiv nje. Odmah je rekao da prvi neće glasati “Njonjo”, odnosno Gordan Jandroković, te nastavio: “Jedino što mi preostaje je zamoliti zastupnike da je podrže. Boljeg kandidata od nje imali nismo. Bit ćete protiv nje? Što bi rekao jedan crnogorski pjesnik, ćerat ćemo se. Do kraja. Ona je moj kandidat, ja sam predlagatelj i nitko drugi i nikakav saborski odbor moju volju i moj stav neće promijeniti. Ona je moj kandidat i ja vjerujem da će saborska većina izabrati odličnu kandidatkinju, želim vjerovati da ima srca i razuma”, rekao je Milanoivić.

 

Upitan što s onima koji neće glasati za nju kazao je: “Svakoga ću u facu pitati zašto je protiv nje. Sad se sama prijavila na tu farsu. Da se prijavi Kennedy, ona je kandidat”, rekao je.

“To je HDZ-ovo pravosuđe i devastirano je zahvaljujući HDZ-u”, dodao je i ponovio:”Plenković i Njonjo malteritiraju”:

“On bi stalno sjedio, nema sjedenja. Nismo anemični, nema sjedenja”, govori o Plenkoviću.

“Kak’ će zbrisat od mene, a ne može trčati 100 metara. Zvao sam da položimo vijence. Zbrisao je ko zadnja vjeverica. Jel tak? Nije? Je”, rekao je.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI