MILANOVIĆ IDE DO MOSTARA, ALI NE I U SARAJEVO: ‘Aktualna bošnjačka politika želi da što više Hrvata izgubi vjeru u BiH’

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik Zoran Milanović se uoči posjeta Mostaru osvrnuo na zahlađenje odnosa sa službenim Sarajevom.

Iako ide u posjet BiH, Milanović se tamo neće susresti s političkim liderima.

“Dolazim na poziv Sveučilišta u Mostaru, gdje ću održati predavanje. Ljudi su me pozvali i sa zadovoljstvom sam prihvatio poziv”, obrazložio je za BiH izdanje Večernjeg lista činjenicu da ga Sarajevo neće vidjeti.


Upitan za stvaranje “jedinstvene fronte prema Hrvatima” od strane bošnjačkih stranaka Milanović je bez sustezanja odgovorio kako njihova politika želi da Hrvati izgube vjeru u državu.

“Čini mi se, a to se vidi prostim okom, kao da aktualna bošnjačka politika želi da što više Hrvata izgubi vjeru u BiH i u svoju budućnost u BiH. Nadam se da neće nikada i da će ostati u svojoj zemlji koju, gdje god danas u njoj žive, grade i razvijaju”, odgovorio je Milanović.Odbio je usporedbu da situacija u BiH podsjeća na onu uoči raspada Jugoslavije.

Naglasio je kako je BiH nama bliska, susjeda i prijateljska država i jedina koja je, uz Hrvatsku, u novijoj povijesti doživjela agresiju.

“Ako se tko u Europi danas može i treba dobro razumjeti, onda su to naše dvije države jer ih veže ista tragedija od jučer, ne iz davnina, i ista, ljepša budućnost, nadam se, u Europskoj uniji. U tom nametnutom ratu, kako Hrvatskoj tako i BiH, branili smo se zajedno i obranili ne samo cjelovitost naših dviju država već i opstojnost i konstitutivnost hrvatskog i bošnjačkoga naroda u suvremenoj BiH”, zaključio je predsjednik.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI