MILANOVIĆ IMA PORUKU OKO UVOĐENJA EURA: ‘Mi smo zadnji vagon, to nije nikakav uspjeh’

Foto: Niksa Stipanicev/Cropix

Predsjednik Republike Zoran Milanović u srijedu je posjetio Nedelišće te je tom prigodom komentirao američke sankcije Marinku Čavaru te je uputio poruku ministru obrane Mariju Banožiću.

“Taj čovjek je potpredsjednik HDZ-a BiH, tamo se čito ide kad se ide po glasove i po sitne usluge, a kad se ljudima uništava život, onda ništa, onda se šuti da se ne bi ugrozila nečija karijera u Zagrebu ili Bruxellesu”, komentirao je slučaj Čavara.

“Šest godina je na snazi odluka Ustavnog suda BiH koja nalaže da se zaustavi cirkus i potkradanje Hrvata”, naglasio je predsjednik te se upitao: “Kakva je to poruka Hrvatima u BiH?” “Sve bi to bilo drukčije da mi radimo isto, a Plenković to ne želi”, kazao je Milanović te dodao kako će se on morati sam baviti temom BiH.

Komentirao je i premijera.

“On se bavi time kako da sačuva ministra Banožića”, kazao je.



Osvrnuo se i na samog ministra.

“On je dvorska luda, ponovno maltretira admirala Hranja.”

“Čovjek uništava sustav, uz Plenkovićev blagoslov, uz poticaj da to radi, maltretira Hranja, krivotvori proceduru za predlaganje i izbor hrvatskih vojnih izaslanika”, komentirao je.

Bio je upitan i o uvođenju eura.

“Onaj tko nije htio – taj nije ušao. Neke države ne žele u euro. Mi smo zadnji vagon, to nije nikakav uspjeh”, istaknuo je.

“Nakon puno vremena gledao sam prekjučer obraćanje Vučića. Nešto me ponukalo da to napravim. Nešto je prozivao i Plenkovića, bez veze. Oni se žele uspoređivati s Turskom, ali Turska ne želi u EU. Srbija mora odlučiti gdje želi. Ako želi u EU, sutra imati euro, ne znam kako misle preživjeti i napredovati bez toga, onda će se morati ponašati prema određenim kriterijima”, rekao je oko optužnice iz Srbije.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI