MILANOVIĆ IZ DELNICA PORUČIO: ‘U svim savezima nismo radi njih nego radi sebe, da bismo branili Hrvatsku i njezine interese’

Foto: Screenshot/HRT

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Zoran Milanović sudjelovao u je na svečanom obilježavanju 31. obljetnice osnutka specijalnih snaga i Dana Zapovjedništva specijalnih snaga u Delnicama.

Ispred Spomen sobe u vojarni “Stožerni brigadir Ante Šaškor“ odao je počast te se obratio vojnicima.

“U svim savezima nismo radi njih nego radi sebe. Da bismo branili Hrvatsku i njezine interese i mjesto u svijetu. Sve drugo je sporedno. U životu važni su prioriteti, neke stvari treba ponavljati. Kako smo počeli, odakle ste”, izjavio je.

“To je važno jer tako sjećanja čine naciju i povezuju nas”, poručio je.

“Treba pamtiti činjenicu da je od 75 poginulih hrvatskih vitezova, njih 30 rođenih u Bosni i Hercegovini, od preostalih 45, vjerojatno ih pola ima podrijetlo iz Bosne i Hercegovine. To je bilo vrijeme kada su Hrvatsku branili uglavnom sinovi iz malih sredina, iz gradova, najmanje iz centra Zagreba ili drugih velikih hrvatskih gradova, to je isto realnost”, istaknuo je Milanović nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća.



“Tih ljudi se ne smijemo odreći, njihove djece i potomaka se ne smijemo odreći. Oni su dio nas u drugoj državi i bit će u drugoj državi, ali nož u leđa im ne smijemo zabiti. Ali to je politika o kojoj imam potrebu i imperativ govoriti javno i govorit ću javno”, dodao je.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI