MILANOVIĆ IZ SLAVONSKOG BRODA: ‘Ne osjećam se dobro kad to vidim to oružje, a zašto još nije gotovo izvješće o dronu pitajte druge

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Predsjednik  Zoran Milanović je na turneji po istoku Hrvatske. Nakon Vinkovaca otišao je u Slavonski Brod. Podsjetimo, u Vinkovcima je sudjelovao na obilježavanju obljetnice ustrojavanja Gardijske oklopno-mehanizirane brigade. U  Slavonskom Brodu je pak posjetio tvrtku „Đuro Đaković Grupa“ d.d.

Nakon posjeta Slavonskom Brodu dao je izjavu za medije. Na pitanje o padu letjelice u Zagrebu predsjednik je istaknuo kako mu je neobično da nalaz u Centru za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić još nije gotov.

‘Ja još čekam nalaz vještačenja. Nadam se da će premijer uskoro o svemu obavijestiti javnost. Ne razumijem zašto to već nije gotovo i kada ćemo znati je li bilo tragova eksploziva na letjelici’, rekao je Milanović, a onda komentirao situaciju oko izbora u BiH i zaključio kako je hrvatska diplomacija ‘konačno napravila svoj posao’.

‘Hrvatska ne komada BiH, niti planira ikakvu agresiju, a bogami ni Srbija, niti Rusija, jer ne mogu. Ovo je prvi puta gdje mjesecima trpimo svinjarije iz Bruxellesa da je hrvatska diplomacija napravila što je trebala. Jer hrvatski je interes ravnopravnost sva tri naroda u BiH. To je jako važno za stabilnost te države’, zaključio je predsjednik.

Kazao je kako nije posao NATO-a da detektira dron.



‘Osim ako ne uđemo u globalni svjetski sukob i NATO preuzme kontrolu nad našim nebom. U tom slučaju jedina država koja to može i koja je to u stanju je SAD. Ne može Britanija, oni samo pričaju. NATO ima svoje probleme, ali nije nikad nije imao moždanu smrt, međutim nije NATO taj zbog kojeg je hrvatska ušla u NATO nego jer je tamo jedna država koja jamči sigurnost, a to je SAD. I vozila i helikopteri koji dolaze, a za koje nisu izgrađeni hangari, jer je ministar bistrooki zaspao, dolaze na poklon od SAD-a. To je jedina država koja ima kapacitete za to. Ni Njemačka, ni Britanija’, kazao je Milanović i dodao kako se ne osjeća dobro kad vidi da Rusija eksperimentira s hipersoničnim oružjem.

‘I onda mi je važno da to i Amerika ima, a nema. Rusija je vrlo hladna i mračna država, već sam to prije rekao’, zaključio je Milanović.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI