MILANOVIĆ JE REAGIRAO EKSPRESNO, NIJE TO MOGAO PODNIJETI! Ravnatelja VSOA-e ne želi više vidjeti na čelu agencije

Foto: CROPIX

Predsjednik Republike Zoran Milanović uputio je dopis premijeru Andreju Plenkoviću kojim je pokrenuo postupak za razrješenje general bojnika Ivice Kindera s dužnosti ravnatelja Vojno sigurnosno-obavještajne agencije (VSOA) zbog nezakonitog trošenja državnog novca.

“Predsjednik Milanović stoga je uputio dopis predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću kojim je pokrenuo postupak za razrješenje general bojnika Ivice Kindera s dužnosti ravnatelja VSOA-e.

Predsjednik Milanović postupak je pokrenuo u skladu sa čl. 66. st. 5. Zakona o sigurnosno-obavještajnom sustavu Republike Hrvatske u kojemu stoji kako „postupak za razrješenje ravnatelja sigurnosno-obavještajnih agencija mogu pokrenuti Predsjednik Republike, predsjednik Vlade i Hrvatski sabor”, stoji u priopćenju Ureda predsjednika.

Podsjetimo kako je u mediji izašla informacija da je nadzorom u VSOA-e utvrđen cijeli niz prekršaja te da su vojni obavještajci, koji su boravili na različitim zadacima u vojnim misijama u Poljskoj, Libanonu i Litvi, pronevjerili najmanje dva milijuna kuna.

To je prvi iznos za koji se sada sumnja. Lažirali su troškove, a višak novca spremali su u svoje džepove.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI