MILANOVIĆ KOMENTIRAO ČOVIĆEV POTEZ: ‘To nije eksces nego očekivano ponašanje. Zamjerio se Plenkoviću i on će mu se ići svetiti’

Screenshot/N1

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović u ponedjeljak je sudjelovao na svečanosti obilježavanja 20. obljetnice ustrojavanja Zapovjedništva za potporu u Vojarni 1. gardijske brigade Tigrovi – Croatia.

Nakon svečanosti dao je izjavu za medije.

Na početku je komentirao potez Dragana Čovića, koji je u nedjelju rekao da se nije pojavio na sastanku čelnika parlamentarnih stranaka iz BiH s predsjednikom Europskog vijeća Charlesom Michelom jer bi time “dao legitimitet dvojici bošnjačkih članova predsjedništva” i onima koji ne poštuju osnovna ustavna načela.

“Čović je za mene prvenstveno predstavnik Hrvatskog narodnog sabora, nije ni kandidat. Tu cijelu priču pratim danima, Plenković pokušava stvoriti iluziju da preko dvije visokopozicionirane osobe koje poznaje u Bruxellesu, a koje se ne pita ništa, napravi se cijela skalamerija, cirkus, unaprijed se zna da je to potrošenih toliko i toliko galona kerozina, ode se i ne napravi ništa i vrati se kući u Mostar ili Sarajevo”, istaknuo je Milanović.

Dodao je “kako to nije eksces već očekivano ponašanje”.“Bilo je jasno da se neće tamo slikati s nekim ljudima, recimo s Komšićem. Plenković kao da živi u nekom svom međusvijetu, ne paralelnom, ovo je međusvijet. Očekivati da će se prvi političar Hrvata u BiH do te mjere upropastiti, da će djelovati protiv svojih instinktivnih interesa je opako. Sada se on zamjerio Plenkoviću ovim nedolaskom i distancom koju je zauzeo. I ovaj će mu se ići svetiti. To je to”, naglasio je.

Na upit kako komentira skandal u Splitu, odgovorio je kako to “ne može komentirati jer ne zna o čemu je riječ mada je nešto načuo, ali nedovoljno da može komentirati”.

Samo se zagonetno smijuljio.

“Puljak je odigrao jedan forte, ide na nove izbore, ja mu želim da se dobro drži, i svim drugim poštenim kandidatima koji nisu kandidati korupcije, bezakonja, rođaštva, svima takvima želim dobro”, zaključio je Milanović.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI