MILANOVIĆ KRITIZIRAO OBVEZNO CIJEPLJENJE: ‘To je jako loš put kojim idu uspaničeni i kratkovidni političari’

Screenshot/N1

Na sjednici Vlade govori se, među ostalim o Nacrtu prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, s Nacrtom konačnog prijedloga zakona.

Prije toga je hrvatski predsjednik Zoran Milanović rekao kako “je obvezno cijepljenje jako loš put kojim idu uspaničeni i kratkovidni političari”.

“Nisam tradicionalist i konzervativan, neću nikad ni biti. U ovom pokušaju kontrole svega vidim opasnosti i posrnuće. EU za to nema kompetencije, a ako ima neka kaže koje su. Svaki sljedeći korak je korak prema distopiji i to se ne vidi odmah već to polako raste, a kad naraste prekasno je. U tome imaju slijepu podršku hrvatskih političara koji očito ništa ne razumiju”, rekao je Milanović.


Dodao je kako je sve to “besmisleno, nikakvim zakonom određeno”.

“Ovaj omikron će doći i proći kao što je došla i prošla i delta i to usred cijepljenja. Treba mirno i bez straha to proći, ljudi su iz straha spremni davati ficleke slobode, a onda odjednom platno”, istaknuo je.Osvrnuo se i na Zlatu Hrvoj Šipek te rekao kako je “već prije 15 dana trebala odstupiti sa svoje funkcije”.

“Nepoznata osoba koja se nikad nije bavila kaznenim pravom bude instalirana na to mjesto i onda je se uhvati nekoliko puta u neistinama, lažima. S obzirom da se radi o položaju koji ima ogromnu vlast i da je kontrola nikakva, to mora biti osoba koja uživa razinu povjerenja barem kao Dinko Cvitan. Ova osoba ne uživa ničije povjerenje i to je još jedna fleka na stolnjaku koji nam je stavio HDZ”, naglasio je Milanović.

Dodao je kako je Plenković nakon odlaska francuskog predsjednika Macrona pozvao admirala Roberta Hranja na razgovor, a onda ga “odveo” Banožiću.

Komentirao je i web stranicu “Hrvatski izdajnici” te rekao da je takva vrsta prozivanja krenula još u vrijeme njegovog mandata na čelu Vlade.

“Ta vrsta prozivanja i poziva na linč. Tko si ti, bivša komunjaro? O takvim se ljudima radi. Nemam straha za svoju sigurnost, ali čini mi se da su ovo veće budale od onih prije pet godina. Ono ni nisu bile budale, ono su bile barabe”, istaknuo je predsjednik.

Na pitanje provjeravaju li se covid-potvrde u njegovom uredu, odgovorio je da “pored vojske u njegov ured ne može ući nitko nepozvan ili bez sudskog naloga za pretres”.

Na upit o daljnjem sukobu s ministrom obrane, žestoko je odgovorio.

“Jedino što može trenutno zabraniti je zabraniti isplatu dnevnica običnim vojnicima koji idu u potporu vrhovnom zapovjedniku u Vukovar. Ja nemam budžet za to, mogu pozvati prijatelje da to podmire. To što Banožić i Plenković rade je uništavanje hrvatske države. Vlada je dužna dati potporu predsjedniku i nikakav ministar neće odlučivati koliko će pripadnika predsjednikove PZB ići u Vukovar”, istaknuo je Milanović.

“On je načelniku glavnog Stožera napisao da je budala. To je siže odgovora ministra, odnosno nekog kriminalca koji mu je to sastavio. To je njegov odgovor Robertu Hranju koji je za njega Aristotel”, naglasio je.

Dodao je da “dok se ne vrati Burčula u službu i dok se ta pijavica ne skine s kičme i karotide admiralu Hranju, mi nemamo o čemu razgovarati”.

Kategorično je ustvrdio da “to nije prepucavanje već zaštita vojske od razbojnika”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI