MILANOVIĆ MEĐU BEĆARCIMA: ‘Došao sam ovdje s radošću i zadovoljstvom i doći ću opet’

FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Tomislav Bušljeta

Predsjednik Republike Zoran Milanović u nedjelju je prisustvovao na otvorenju 10. Bećarfesta, festivala bećarca Slavonije, Baranje i Srijema.

“Dragi moji prijatelji Šokice i Šokci iz ove naše lijepe slavonske, hrvatske šokadije. Ovdje smo došli slušati izvođače, čuvare baštine našeg naroda, naše stoljetne baštine. Došao sam ovdje s radošću i zadovoljstvom i doći ću opet ako bude sreće i vremena, a potrudit ću se da bude. Ovime Bećarfest proglašavam otvorenim. Zdravi bili i veseli. Živjela Babina Greda! Živjela hrvatska šokadija!“, kazao je Milanović prilikom otvaranja festivala.

FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Tomislav Bušljeta

Iz Ureda predsjednika naglašavaju kako je ove manifestacije je očuvanje, prenošenje i prezentiranje najpopularnijeg napjeva ovih prostora – bećarca, koji je uvršten u UNESC-ovu listu nematerijalne kulturne baštine.

Ove godine „Bećarfest“ se održava 10. put i tradicionalno okuplja muške i ženske tamburaške sastave iz Županije, ali i šire. U sklopu trodnevne manifestacije u Babinoj Gredi održavaju se i “Konji bijelci”, dodaje Ured predsjednika.

U Babinoj Gredi bili su i savjetnica Predsjednika Republike za ljudska prava i civilno društvo Melita Mulić i posebni savjetnik Predsjednika za veterane Domovinskog rata Marijan Mareković.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI