MILANOVIĆ NAPRAVIO NEVIĐEN POTEZ! ‘Omiljeni’ analitičar primijetio jedan detalj: ‘Odlučio je pokazati da se zna ponašati’

Foto: Dragan Matic / CROPIX

Politički analitičar Žarko Puhovski komentirao je otvorenje Pelješkog mosta i ponašanje i govore državnih dužnosnika.

Upitan jesu li odnosi Milanovića i Plenkovića sada bolji nakon jučerašnjeg susreta na otvorenju Pelješkog mosta, odgovara:

“Ne vjerujem, ali dobro je da se prave kao da je. I to je već nešto. Mislim da je Milanović imao onu epizodu “Dennis The Menace” – Vragolasti Denis, kad je odlučio roditeljima pokazati da se može dobro ponašati. Prvi put nakon inauguracije je čitao tekst, što nikad inače ne radi. Imao je dobar i pristojan govor”, kazao je za N1.

Puhovski kaže da je posebno važnu rečenicu izrekao predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

“On je rekao da je prošlo vrijeme velikih ciljeva i da sad treba štrikati državu, malo po malo je uređivati. Sve do završnog čina je bilo odlično, a onda se dogodilo nešto što godinama govorim ustavnim pravnicima i pravnicama – Crkva je odvojena od države pa je država došla k njoj. Čitavo državno vodstvo je došlo svećeniku na noge dok on održi neki govor koji se zove blagoslov. Nadao sam se da će se Milanović imati hrabrosti maknuti od blagoslova. Pokazalo se da on može sve na svijetu napasti osim Katoličke crkve, to se još nikad nije usudio i to se opet pokazalo”, objašnjava.Dodao je i da su se oko Pelješkog mosta opet isplele legende o 304 godine odvojenosti.

“To nije istina, Hrvatska je živjela tako da je taj most osmišljen tek nakon osamostaljenja Hrvatske. Granica s Neumom je cijena hrvatske neovisnosti i to naprosto nitko ne želi reći. Niste mogli imati neovisnu država, a da taj izlaz ne bude problem. To je rezultat hrvatske neovisnosti i to treba reći”, tvrdi Puhovski i zaključuje:

“Most će u roku od nekoliko godina biti sporedna prometnica jer će konačno valjda autocesta biti gotova. Ovo je zapravo dulji put. Samo zbog Neuma je bio potreban. Pitanje je hoće li oštetiti Pelješac s tim groznim prometom koji dolaze. Most je fenomenalan, veliki je uspjeh da je to izgrađeno. Velika je stvar da nitko nije poginuo i da je taj most dovršen”, smatra.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI