MILANOVIĆ NASTAVIO PALJBU: Banožića proglasio kriminalcem! ‘Gdje je novac, tamo su HDZ-ovci’

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Predsjednik Republike Zoran Milanović ovoga je vikenda na turneji po Dalmaciji. Nakon Tisnog i Trogira posjetio je Split i sudjelovao na obilježavanju 30. obljetnice obrane Grada Splita, razbijanju pomorske blokade Jadrana i pobjede nad JRM.

Nakon službenog dijela odgovarao je na brojna pitanja novinara. Opet je na tapeti bio njegov odnos i sukob kojeg njih dvojica vode već tjednim.

Komentirao je zakon prema kojem kao predsjednik ne može samostalno poslati vojsku u inozemstvo bez odobrenja ministra. Kaže da se zakon promijenio, a on to nije znao jer se dogodilo preko noći 2018. Kaže da je zakon neustavan.

“Do tada je vrhovni zapovjednik slao u inozemstvo te male kontigente. Ako hoću poslati dva vojnika u BiH, trebam odluku ministra”, rekao je i dodao kako se čudio kako je njegova predsjednica Kolinda Grabar Kitarović to mogla.

Osvrnuo se i na odluku ministra Marija Banožića da Ministarstvo obrane neće više financirati potporu vojske predsjedniku.



“Ministar se ponaša kao kriminalac. Gdje je novac, tamo su HDZ-ovci”, kaže i dodaje da se opet sve prelama preko leđa najmanjih, prenosi Dnevnik.hr.

“Zapovjedna ovlast predsjednika republike je oteta i data nekom ministru koji će se već sutra vratiti u Vinkovce ili gdje već”, rekao je Milanović.

Osvrnuo se i na Covid potvrde koje se od utorka uvode na sve

“Ja ću se podnijeti prema tome kako me bude volja. I to od nedavno radim kako me bude volja. Do prije nekog vremena sam govorio slušajte te mandate pa koliko god bili glupi, nelogični, cijepite se, ali ovo više nema smisla. Ja pozivam na cijepljenje i na treću dozu međutim koja je smisao cijele ove priče. Ja koji sam cijepljen ionako vas mogu zaraziti, od čega vas ja zapravo štitim?”, rekao je predsjednik.

Komentirao je i slučaj iz Karlovca gdje je direktor Čistoće postao čovjek koji nije imao potvrdu o nekažnjavanju navodeći kako je u 35 tvrtki u vlasništvu grada, županije i države u Karlovcu od 35 čelnika 30 u HDZ-u a petorica lažu da nisu. „To je otmica države”, ocijenio je za kraj Milanović.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI