MILANOVIĆ NASTAVIO UDARATI BEZ MILOSTI: ‘Ukinimo Ustavni sud, on nam ne treba, pa oni se bave zaštitom lika i djela Plenkovića’

Foto: Niksa Stipanicev/Cropix

Predsjednik Zoran Milanović sudjelovao je na svečanom ispraćaju 37. hrvatskog kontingenta u NATO operaciju KFOR u Republiku Kosovo, nakon čega se obratio medijima.

I odmah je reagirao na odluku odluku Ustavnog suda da odbaci dvije referendumske inicijative koje je snažno podupirao Most i za njih skupio impresivnih više od 400 tisuća potpisa.

“Referendum o izmjenama Ustava ne može biti neustavan. Oni su se drznuli preispitivati mentalno stanje i prisebnost 400 000 hrvatskih građani koji su jasno tražili promjenu Ustava, Ustavni sud nema uopće pravo ocjenjivati ustavnost pitanja za izmjenu Ustava ako su ispunjeni uvjeti iz članka 86, a to je dovoljan broj potpisa. To je ispunjeno”, rekao je Milanović.

Milanović kaže da je Ustavni sud otišao dva koraka dalje i napravio nešto što se nitko do sada nije usudio napraviti. “Bezobrazno gaze po Ustavu. Pozivam svakoga da ubuduće Ustav tumači na svoj način. Osobno ću se ponašati kako ja to ocijenim. Strašno je ovo što se dogodilo. Ovo je gaženje Ustava kojeg sam, k’vragu, i ja pisao”, napomenuo je Milanović.

“Ta grupa ljudi koja je uzrupirala hrvatski Ustav, oni se bave zaštitom lika i djela Andreja Plenkovića. Što bi smetalo da tamo piše i epidemija? Ništa, ali Plenković bi ispao krivac. Da su građani potpišu i da se Ustavni sud ukine, tko su oni da to preispituju. Oni su tražili izmjenu Ustava, kada traže izmjenu zakona onda je to drugo”, kaže Milanović.



Što se mene tiče, taj sud možemo i ukinuti. On nam ne treba. Ustavni sud ne moramo imati. Sud koji je politički otpad, to ne može biti dobro. Taj organ je postao opasnost”, istaknuo je.

“Ustav više u Hrvatskoj ne važi. Ustavni sud ga je pogazio. Ovo je ozbiljna stvar i direktan atak na Ustav od strane Ustavnog suda”, zaključio je Milanović.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI