MILANOVIĆ NEĆE INZISTIRATI NA DEBATI S KOLINDOM: ‘Građani moraju znati s kim imaju posla!’

Foto: Dragan Matic / CROPIX

SDP-ov predsjednički kandidat Zoran Milanović u petak je u Tinjanu izjavio da će ako bude izabran za predsjednika biti prijatelj permijeru Plenkoviću biti prijatelj a “ne perfidan jer zna bolje od Škore i Grabar-Kitarović kako on funkcionira.”

“Hoće li to biti ljudima dovoljan razlog da me izaberu, tek ćemo saznati. Ja ću se boriti i dokazivati, imam veliko iskustvo, dobre namjere, a imam i potrebu da doprinesem boljitku zemlje”, poručio je Zoran Milanović.

Govoreći o pozivu na debatu, koji je uputio aktualnoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović, istaknuo je kako se ona očito boji toga.”Ja sam običan građanin, dok je ona tehnička predsjednica, i ponosan sam na to što sam običan građanin. Nisam ponikao iz ničijeg kabineta, nisam dodavao papire Sanaderu, niti Račanu, ja sam svoj čovjek. Bio sam predsjednik Vlade i velike stranke i kandidat sam za predsjednika uz podršku SDP-a, HSS-a, IS-a i drugih stranaka. Ta podrška mi puno znači”, rekao je Milanović i dodao kako ne voli upotrebljavati riječ sučeljavanje nego debatu jer, kako je rekao, “sučeljavanje ima dosta goveđih konotacija, debata je razgovor, a sučeljavaju se goveda”.

“Ako aktualna predsjednica ne želi, neću inzistirati. Uostalom, to sam spomenuo u dva navrata, to nije nikakvo inzistiranje i nakon ovoga ću prestati to spominjati jer, bez obzira što bi neki htjeli predsjedniku prigrabiti poludiktatorske ovlasti, tako da mogu odlučivati o tuđem novcu, protiv čega ću se boriti, građani moraju znati s kim imaju posla, rekao je .

Ocijenio je da se “predsjednica sakrila iza svoje mutne stranke.” Kako je ustvrdio, “to je doista mutna stranka, otac zlostavljač hrvatske države i naroda već trideset godina.”Zbog toga sam ponovno u politici, to ne mogu gledati, opet ću se boriti pa što bude – tko na štitu, tko sa štitom”, poručio je Milanović.Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI