MILANOVIĆ NIJE OSTAO DUŽAN PLENKOVIĆU: ‘Javno pitam – kada će DORH istražiti dokazane kriminalne nekretninske poslove Marija Banožića?’

Foto: Niksa Stipanicev/Cropix

Predsjednik Republike Zoran Milanović u utorak je odgovorio na izjavu premijera Andreja Plenkovića oko DORH-a.

“Plenković se danas, opet, nemušto i jadno trudio objasniti zašto je jučer telefonom zvao “neovisnu” glavnu državnu odvjetnicu Zlatu Hrvoj Šipek. Kaže, zvao je da je upita zašto ona, takva “neovisna”, trpi pritiske i zašto ne reagira na moje tvrdnje? Jer, za njega je pritisak kada ja upozorim da mu u Vladi sjedi dokazani kriminalac i pozovem da se istraže njegove nekretninske muljaže. Nije prošlo ni 24 sata, kad evo javila se “neovisna” državna odvjetnica Zlata i izdala priopćenje o svojoj “neovisnosti”.

Ne utječe Plenković na nju i postupke DORH-a, ma kakvi, samo potiče Zlatu da hrabro konzumira svoju “neovisnost”. I da šuti i da ne radi svoj posao. Po okušanoj metodi, kao što Hrvate u BiH hrani političkim apaurinima kako bi im sedirao političku svijest, tako i glavnu državnu odvjetnicu Plenković sedira povremenim telefonskim pozivima. Uspješno, na žalost. Pa zato opet javno pitam – kada će DORH istražiti dokazane kriminalne nekretninske poslove Marija Banožića, zaštitnika pljačkaša državne imovine?”, stoji u objavi na Facebooku Zorana Milanovića.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI