MILANOVIĆ ODLIKOVAO BIVŠU PREMIJERKU JADRANKU KOSOR: Priznanje za politički rad i izniman doprinos međunarodnom položaju i ugledu Hrvatske

Screenshot/N1

Veleredom kraljice Jelene s lentom i Danicom odlikovao je u četvrtak predsjednik Republike Zoran Milanović bivšu premijerku Jadranku Kosor. 

Ona je odlikovanje dobila za, kako se navodi u priopćenju Ureda predsjednika, “izniman doprinos međunarodnom položaju i ugledu Republike Hrvatske te razvoju odnosa Republike Hrvatske i hrvatskog naroda s drugim državama i narodima”.

Na početku je Milanović rekao:


“Poštovana gospođo Kosor, draga Jadranka, cijenjeni članovi obitelji i prijatelji. Danas 10 godina nakon potpisivanja pristupnog ugovora Hrvatske Europskoj uniji, koji je potpisala gospođa Kosor, pregovora koji su godinu dana zapali u jednu nepredvidivu fazu koju ste doveli do kraja uz dosta napora, vještine, diplomacije. Danas, 10 godina kasnije moja odluka da vas odlikujemo veleredom kraljice Jelene. To nije jedini razlog, drugi je što ste u tom kratkom razdoblju, dok ste bili predsjednica bili na čelu Vlade u teškim okolnostima, u vrijeme ozbiljnih poremećaja u funkcioniranju državnih institucija”.

Dodao je kako je “bio u istoj koži, u istim cipelama, u istom odijelu i da zna koliko je to bilo komplicirano”.“Stranka koju ste vodili vas je izbacila, ljudi koje ste politički stvorili vam se danas više ne javljaju, zato za Hrvatsku koja više neće biti takva, svjesna svojih grešaka koji je bilo, i svojih uspjeha kojih je bilo puno više, koja je puno svjetlija i ovog prosinačkog dana koji ćemo ovom ceremonijom malo uljepšati. Hvala vam za doprinos Republici Hrvatskoj”, istaknuo je Milanović.

Screenshot/N1

Nakon svečanog uručenja odlikovanja obratila se i Jadranka Kosor.

“Hvala lijepa, gospodine predsjedniče, na ovom priznanju. Zaista ste me razveselili. Ovo je siv, ali meni prekrasan dan. Hvala lijepa. Iz puno razloga ovo je priznanje koje dodjeljujete u ime Republike Hrvatske i na tome zahvaljujem. Ja ne nastavljam politički posao, ali svakako ću nastojati u svemu što ću od sada raditi zastupati interese Republike Hrvatske”, rekla je Kosor.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI