MILANOVIĆ ODMAH UZVRATIO I OPLEO PO PLENKOVIĆU: Opet je bio vrlo žestok u istupu, a imao je što reći i Jandrokoviću!

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Ubrzo nakon što je premijer Andrej Plenković  danas u Rijeci rekao kako nema glumljenja za zajednički odlazak s predsjednikom na komemoraciju na Jasenovcu, nije trebalo dugo čekati za odgovor i oglašavanje predsjednika RH, Zorana Milanovića.

Njegovu objavu putem Facebooka prenosimo u cijelosti:

“Plenković još jednom traljavo eskivira zajedničko obilježavanje jedne komemoracije i pokriva se uobičajenom profilaksom, “epidemiološkim razlozima”, ali kao, nije to njegova odluka. Nego čija je? Ministrova? Kakva sjajna difuzna membrana! Opna propušta samo ono što njemu godi. Veli nam majstor i da “nije (nisu) oni pokrenuo (li) životinjsku farmu”, “nisu pokrenuli uvrede” i da “nema prostora za glumu”.

Na stranu njegovo očajno (ne)poznavanje i (ne)razumijevanje duha hrvatskog jezika, intuitivna sklonost samo njemu jasnim komitetsko-kosovskim metaforama i metonimijama (nismo mi POKRENULI uvrede; nismo mi “POKRENULI životinjsku farmu”), na stranu to da “slabo čita, a i to što čita krive stvari čita” (3N; Krivo srastanje) pa tako, u ovom slučaju, i Orwella, Plenković prvenstveno, da prostite – laže.”

Ogadili su javni diskurs

“Do njegova dolaska na čelo HDZ-a, reći nekome u lice da “laže” bilo je, u pravilu, rezervirano za političke marginalce i selske bukače, govor ispod razine političkih prvaka, govor sinova plićaka. Bili smo često grubi, ali u olimpijskim rukavicama. On i Njonjo ogadili su javni diskurs kao nitko prije u hrvatskoj Državi. Životinjska farma je jednostavna alegorija. U njoj, doduše, nema psovki. Samo jeziva slutnja jednopartijske države u kojoj je svatko tko misli i govori drukčije tretiran kao “smeće” i “panj””, napisao je Milanović.

Podsjetimo što je o svemu rekao premijer Plenković. “Predsjednik RH ili njegov protokol pokreće inicijativu da predsjednik sabora i ja skupa s njim polažemo vijenac u Jasenovcu. Mi nismo pokrenuli životinjsku farmu u Hrvatskoj, nismo pokrenuli uvrede ni niz drugih aktivnosti koje su ispod svake razine i nema prostora za glumljenje.”



 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI