MILANOVIĆ ODUŠEVLJEN KOSOVOM: ‘Ovdje se osjećam sigurno, to je država s kojom znaš na čemu si’

Screenshot/N1

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović u četvrtak i petak boravi na Kosovu.

Nakon sastanka s predsjednicom Vjosom Osmani dao je izjavu za medije.

Novinari su hrvatskog predsjednika pitali zašto je otkazao putovanje u BiH. Je li to bilo stoga što se nije osjećao sigurno te ih je zanimalo osjeća li se sigurno na Kosovu?


“U BiH nisam otišao iz sigurnosnih razloga, bez preciziranja. Mogu reći da nisam otišao iz sigurnosno-organizacijskih razloga”, rekao je.

Dodao je kako je riječ o nizu stvari s obzirom na etnički sastav tog prostora pa je donio odluku da neće putovati.“Da se radilo o nekom drugom dijelu BiH, otišao bih”, istaknuo je Milanović.

“Ovdje se osjećam sigurno”, naglasio je.

Spomenuo je i sigurnost u Hrvatskoj za što je rekao da je na visokoj razini, a Zagreb je među najsigurnijim gradovima u Europi.

Za Kosovo kaže da je predvidiva država jer se zna što se od politike može očekivati.

“Država s kojom znaš na čemu si”, rekao je Milanović. Izrazio je nadu da će se problem na sjeveru Kosova što prije riješiti.

Komentirao procijepljenost na Kosovu i rekao da je impresioniran jer je veća nego u Hrvatskoj. “I to pokazuje da ovdje postoje vrline koje Europa uopće ne razumije”, istaknuo je.

Inače, Milanović će u petak posjetiti pripadnike Hrvatske vojske s kojima će provesti Badnjak.

Inače, u Republici Kosovo nalazi se 36. hrvatski kontingent, u kojemu je 141 pripadnik HV-a. Predsjednik Milanović ispratio ih je 22. studenoga 2021. kada su pripadnici Hrvatske vojske otputovali u šestomjesečnu rotaciju na Kosovo.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI