MILANOVIĆ OPET KRENUO U NAPAD! ‘Nisam ja najavio tvrdu kohabitaciju, niti Gotovinu proglasio udbašem, kupili smo nešto što nam ne treba’

Foto: Jure Mišković/Cropix

Predsjednik Zoran Milanović je nakon obljetnice Bljeska u Okučanima prema najavama otišao u Varaždin na tradicionalnu proslavu Praznika rada. U Okučanima je izbjegavao odgovarati na pitanja no u Varaždinu je ipak morao na neka od njih odgovoriti.

Dotaknuo se i kupovine borbenih aviona. Kaže da to trenutno služi samo za pokazivanje.

Na početku je upitan o “tvrdoj kohabitaciji”

“Nisam ja najavio tvrdu kohabitaciju, on je. Nisam ja Gotovinu proglasio Udbašem, on je. Ovo nije prvi puta da nismo zajedno, to je on započeo, pobjegao je od mene prošle godine u Okučanima. Izgleda jadno u situaciji u kojoj je cijela zemlja i Europa na raskrižju”, rekao je Milanović.

Na pitanje novinara je li mu žao zbog takvog odnosa navodi: “Nisam ja njegova mater. Rekao sam da su banda. Ja govorim promišljeno. Ne mogu drugačije odgovoriti na jedno pismo koje cilja na pomilovanje kažeš da je to Milanović skuhao s nekim odvjetnikom. Da radim drugi posao, drugačije bi razgovarali. To je grozno”.“Kaligula je konja odlikovao senatorom da im pokaže što misli o senatorima. Ovdje imamo malog lopova koji se ide prijetiti”, dodao je.

“Meni je žao za Hrvatsku, ali ću se boriti svim silama”, rekao je Milanović i dodao da mora govoriti neke stvari.

“Ako svatko tko može ne iskoristi prigodu da se bori za Hrvate u BiH, a to je naš interes. Dok se Hrvatima ne da pisano jamstvo da su stvari riješene – nema ‘majke mi’. Svatko tko to ne bude ispoštivao, ja ću ga nazvati izdajicom”, dodao je predsjednik Milanović.

“Ja mogu razumjeti moju majku koja je u 85. godini zgrožena mojom komunikacijom, no da govorim kao Plenković – nitko me ne bi slušao”, rekao je. “Ovlasti Predsjednika su ugrožene i treba ih definirati. Zakon je mijenjan u moje vrijeme i to na loše. Predsjednik treba biti ovlašten u pojedinim stvarima, ali ne u novcu. Novcem neka upravlja HDZ”, kazao je Milanović.

Dotaknuo se i novokupljenih Rafalea. “Što koriste avioni? Vidite koliko traju u ovom ratu. Nije li nam trebalo bolje sto bespilotnih letjelica? Zašto je odlučeno ovako? To je odlučio HDZ!”, rekao je i dodao da se avioni kupuju “kao slatkiši”.

“Kupili smo nešto što nam ne treba. Za rat su beskorisni, za pokazivanje će dobro doći. Mađarska je kupila isto avione koji – ne služe ničemu”, rekao je i podsjetio na prelet drona koji je završio u Zagrebu.

“HDZ, jedan čovjek, Udbašenković je donio odluku. Zato sam se ja izvukao iz toga da me sutra ne može netko prozvati. Zato nisam htio biti unutra jer o tome odlučuje politika, ne vojska. Hrvatska je kupila 12 Rafaela, znate kako to izgleda? Kakva korist od Vuittona u šumi?”, zapitao se Milanović.

Na pitanje o Miloradu Pupovcu kaže da je “beznačajan, profiter koji krade iz hrvatskog proračuna i koiji tako odgaja svoje mlade suradnike koji onda nadrapaju umjesto njega”. “Nije Boris Milošević kriv za ovo za što ga istražuju”, kaže predsjednik dodajući kako “on nije Srbin nego sitni lopov” za kojeg Srbi ne glasaju.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI