MILANOVIĆ OPET ŽESTOKO UDARIO NA PLENKOVIĆA I JANDROKOVIĆA: ‘Sad se pripremite na cirkus u Okučanima’, šefu Sabora uputio jasnu poruku

Foto: T.Stipić

Predsjednik Republike Zoran Milanović boravio je danas u Križevcima i sudjelovao na svečanoj sjednici Gradskoga vijeća Grada Križevaca. Potom se novinarima i ponovno žestoko komentirao aktulna zbivanja a osvrnuo se i na incident sa skidanjem hrvatske zastave u Beogradu.

Kod nas se to ne bi dogodilo

“Mislio sam da je veleposlanstvo, odnosno rezidencija čuvan objekt, u Hrvatskoj se to ne bi dogodilo. A što se tiče ambasadora, on je službenik i sluga hrvatskih manjina gdje god ih ima, pa tako i tamo i u skladu s tim se mora ponašati”, kazao je Milanović.

Što se čeka s izborom diplomata pitali su Milanovića?

Ja ne želim HDZ-ove prijedloge. I to je način da kontroliram kadrovsku politiku u vrhu hrvatske diplomacije. Osam mjeseci mi već čekamo. To je pomalo sadističko ponašanje. S tim bi trebalo završiti smatra predsjednik Milanović.



“Ministar Radman je spavao, neće se o tome razgovarati nego će se sjesti i dogovoriti. To nisu nogometni transferi. Neće HDZ sve odlučivati”, dodao je Milanović.

Jučer je održana komemoracija u Jasenovcu, i bile su tri različite delegacije na toj obljetnici proboja logoraša te je komentirao slučaj Habulin.

“Jučer je Habulin morao odbiti šetnju. Došlo mi je da vratim povelju koju sam dobio od Antifašista. On je došao autom predsjednika ureda i otišao”, rekao je Milanović.

“Apsolutno je ucijenjen, čovjek je umro od straha. Ništa ne traje desetljećima, bio sam premijer. Antifašisti su stalno tretirani kao 13. prase, a Habulin je u strahu da će mu Plenković uskratiti ono što mu je obećao na sastanku prije dva tjedna”, nadodao je.

“Sad se pripremite na cirkus u Okućanima, tu će biti veselja i radosti”, nadodao je Milanović i potvrdio da se već dugo nije čuo s premijerom Plenkovićem.

“Ne sjećam se, prošlo je previše vremena”, nismo u kontaktu” potvrdio je Milanović.

Opet prozvao Jandrokovića

Rasprava oko Zlate Đurđević i Vrgovnog suda još je uvijek na čekanju. Tu je Milanović ponovno uputio otrovne strelice prema Gordanu Jandrokoviću.

“Kad uzurpator ovlasti Sabora Jandroković odluči, civilizirani. To će biti nakon lokalnih izbora. Radi se o izvrsnoj kandidatkinji, a o tome ću govoriti nešto kasnije. Posljedice tog lex Perkovića , Tuđmanovih udbaša, zbog nekakvog imigranta, rezultira time da Hrvatska 8 godina izručuje svoje državljanje šapom i kapom. Ja ih ne kanim pomilovati, ali hrvatski ljudi iz Bosne idu u vagonima – osam godina to traje kako bi se štitila nekolicina sudaca. Dosta je , ukinite to više”, rekao je predsjednik Republike u Križevcima i možda otvorio novi front sukoba s premijerom.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI