MILANOVIĆ OŠTRO O IZBORU ZLATE ĐURĐEVIĆ: ‘Takvi kandidat ne prolaze već oni koji krkaju ribu i janjetinu s partnerima na selu’

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Predsjednik Zoran Milanović je komentirao vijest da je danas i formalno Saboru predložio Zlatu Đurđević za predsjednicu Vrhovnog suda.

“Ovo je bio početak postupka, ovo je bila farsa, procedura počinje tek sada slanjem prijedloga predsjednika Saboru. Dio zastupnika učinit će sve da ona ne postane predsjednica Vrhovnog suda, niti to neće proći. Moguće je da jedno vrijeme budemo bez legitimnog predsjednika Vrhovnog suda.

To je nezgodnije nego da nema predsjednika Sabora, predsjednika Vrhovnog suda će birati kao tko je rezultat njihovog internog dogovora, a ja sam protiv toga, zalažem se za neovisnost pravosuđa. Moje namjere su dobre, takvi kandidat ne prolaze već oni koji krkaju ribu i janjetinu s partnerima na selu, dok sam ja predsjednik neće to biti normalno”, rekao je Milanović.

“Ja nemam nikakvo poštovanje prema nekima od tih ljudi. Smatram da su neki od tih ljudi sumnjivi i korumpirani”, dodao je predsjednik Milanović.

Upitan ne krši li on svojim izjavama odluke Ustavnog suda, kaže: “To je krivo pitanje. To možete pitati Vladu. Predsjednik čak i da hoće ne može prekršiti odluku Vrhovnog suda”.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI