MILANOVIĆ OŠTRO PORUČIO USKOK-u I DORH-u: ‘Ovo malo povjerenja u institucije razbijeno je kao vaza’

Screenshot/RTL

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović u utorak je sudjelovao na dodjeli nagrade “Luka Ritz – Nasilje nije hrabrost”, održanoj u povodu Međunarodnog dana tolerancije.

Nakon svečanosti dao je izjavu za medije.

Govorio je o uhićenjima i istrazi protiv bivše ministrice Gabrijele Žalac.

“Prošlo je dva dana od izjava Tamare Laptoš, bivše ravnateljice USKOK-a i njezine nasljednice o istoj temi, o pitanju je li istraga protiv Žalac, je li na tome radio hrvatski DORH ili držao u ladici. Netko od njih dvije ne govori istinu. Ne vidim razloga zašto bi Laptoš lagala, ali je moguće da se lagalo u sadašnjem USKOK-u i DORH-u. To je blamaža DORH-a, potpuno je očito da su koristili vještake koje nisu smjeli. Tajming je interesantan. Rade nešto da bi nešto prikrili. Ovo malo povjerenja u institucije razbijeno je kao vaza. Ovo je pritisak na jetru i gušteraču hrvatskih građana. Dakle, Olaf je prema riječima Tamare Laptoš, bivše ravnateljice USKOK-a preuzeo slučaj. Prema navodima Olafa, nakon što se u Hrvatskoj time nije radilo ništa, predmet je bio ‘mrtav’ i to vjerojatno da se nekoga zaštiti”, rekao je Milanović.

Dodao je kako je napravljena katastrofalna greška. “Što su mislili da branitelji Ivice Todorića neće primijetiti, pa to se vidi s Mjeseca. To je doslovno servirano obrani”, naglasio je.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI