MILANOVIĆ OŠTRO PROTIV PREMIJERA: ‘Plenković je izdajnik! To je cinični, sadistički bezobrazluk!’

Screenshot/N1

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Zoran Milanović sudjelovao je u petak na svečanoj promociji polaznika vojnih škola Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman”.

Nakon toga se obratio novinarima.

“Mi smo mala zemlja, većina polaznika bili su hrvatski građani, valja ponoviti neke stvari: Hrvatska vojska služi, ima ustavnu i svaku drugu misiju da brani teritorijalnu cjelovitost, jer to ulaskom u Schengen ne prestaje”, rekao je Milanović.

Istaknuo je kako su hrvatske granice branili hrvatski vojnici u uvjetima međunarodne izolacije u vrlo teškim uvjetima i bez oružja.

“Demokracija se teško stječe, a gubi u treptaju oka”, istaknuo je.



Govoreći o Ukrajini kao kandidatu za ulazak u EU, Milanović je rekao kako mu je drago zbog toga, ali je još jednom ponovio da kandidaturu treba dobiti i BiH za koju je rekao kako je ranije “BiH bila Švicarska za Ukrajinu”.

Na upit o nedodjeljivanju kandidacijskog statusa BiH odgovorio je kako “ovo sramoti Hrvatsku”.

“Ovo još ne možemo staviti u kategoriju veleizdaje, ali je izdaja. Jedna sadistička izdaja. Ono što je jučer usvojilo Europsko vijeće je takav bezobrazni cinizam. To je cinični, sadistički bezobrazluk. I Plenković se još time hvali. Naravno da ne žele mijenjati izborni zakon, na izborima žele pokrasti”, rekao je.

Nakon toga je kategorički istaknuo: “Plenković je izdajnik!”

“Ovo je sramotna politička tragedija, to je uništavanje hrvatske države. BiH, kao i ostalim državama u regiji treba gledati ‘kroz prste’ jer te države nikada neće ispuniti sve uvjete kao što je to trebala Hrvatska. U međuvremenu su još čate iz Bruxellesa to dodatno postrožile”, naglasio je predsjednik.

“Ovakvo laganje… Grlić Radman kaže da je BiH disfunkcionalna, a Ukrajina može koja se raspada pod radom, ali BiH idemo uništiti. To je valjda da se Plenkovićev projekt ‘Ljubimac’ ne ugrozi. Umirem od stida. Umirem od stida, a ne bih trebao. Ovo što su Slovenci napravili je džentelmenski, to im neću zaboraviti. HDZ-ovcima zamjeram što šute. Nemaš pravo šutiti. Ovo je farsa u režiji nekoliko jeftinih…”, rekao je Milanović.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI