MILANOVIĆ PONOVNO ISPUSTIO ‘ŽALAC’: ‘Predsjednica EK dolazi u Sarajevo i Mostar smijati se ljudima u lice, donijeti cvijeće na grob? To je Plenković isposlovao’

Screenshot/N1

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović u četvrtak je u posjetu Istarskoj županiji.

Na susretu s novinarima govorio je o situaciji u BiH.

“Kada bi naši ljudi, političari, Plenković čitali ono što institucije konkretno hrvatskog naroda u BiH pišu, a ne se bavili točkama i zarezima u besplodnim, kilavim briselskim traktatima, onda bi možda nešto shvatili. To je ozbiljna stvar što oni najavljuju. Ne bih htio da to ode nekim drugim pravcom. Bude li na kraju otišlo u tom pravcu, ja ću ih podržati. Ja bih radije da se riješi načinom i metodama koje ja predlažem, a to je ovaj slučaj širenja NATO-a, to je hrvatski trenutak istine. Ili smo nacija ili nismo. Ako nismo, da se brate raziđemo, da priznamo da postoje ove u BiH koji su treća klasa i mi koji za njih uopće ne brinemo. Ili ćemo kroz pritički pritisak kroz NATO, da nas se ne tretira kao krušne mrvice koje vrapci jedu na podu, isposlovati to, istjerati pravdu, da se problem izbornog zakona riješi ukazom visokog međunarodnog predstavnika”, rekao je Milanović.

Dodao je kako je Bakir Izetbegović pod kontrolom Ankare i Istanbula.

“On je arogantan i radi što hoće. Za par dana dolazi u Sarajevo i Mostar predsjednica EK-a Ursula von der Leyen, to je Plenković isposlovao. To je valjda pogrebna zabava, žena valjda dolazi donijeti cvijeće na grob. Hoće li doći podržati Hrvate i njihova temeljna prava i ništa više od toga”, istaknuo je.



Osvrnuo se na posjeti Istarskoj županiji.

“Ovdje se govori i talijanski u Puli i to je lijepo, tamo pokušavaju zatući Hrvate. Zašto dolazi Ursula von der Leyen, da podrži raspisane izbore od strane uzurpatora ili da podrži HNS? Kasno je, trebala je biti tu prije mjesec dana, prije godinu dana. Sad se dolazi smijati ljudima u lice, to je Plenkovićev doprinos”, naglasio je predsjednik.

Govoreći o potrebi održavanja sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost nastavio je u svom stilu kako “ovo ispada kao njegova solo igra”.

“Ja mogu ovako i onako, ali… Premijer očito ne razumije, nije mu ni stalo. Moramo se naći, vidjeti koji je stav. Tretiraju nas kao zemlju trećeg reda, zahvaljujući HDZ-u. Djelujem kao ucviljena šiparica, ali neću prestati upozoravati”, rekao je Milanović.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI