MILANOVIĆ PORUČIO PRIPADNICIMA ZAPOVJEDNIŠTVA ZA POTPORU: ‘Vi ste ona služba u vojsci koju javnost i šira javnost najmanje razumije’

Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Filip Glas

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović u ponedjeljak je sudjelovao na obilježavanju 20. obljetnice ustrojavanja Zapovjedništva za potporu koja je održana u vojarni „1. gardijske brigade Tigrovi“, priopćio je ured Predsjednika.

“Vi ste ona služba u vojsci koju javnost i šira javnost najmanje razumije. I cijeni nerazmjerno s obzirom na važnost poslova i zadaća koje obavljate“, poručio je Milanović pripadnicima Zapovjedništva.

“I u ratu u Ukrajini vidimo koliki je značaj logistike, koliki je značaj potpore, koliko je to opasan i pogibeljan posao, u kojem se također gube sredstva, ali i ljudi“, kazao je.

Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Filip Glas

“Mora se paziti i jako dobro mjeriti što se nabavlja, u kojoj količini se nabavlja jer, kao što rekoh, resursi, novac i ljudi su ograničeni. Tako i kada se donose odluke o nabavkama borbenih sustava, bolje je i nekoliko puta izmjeriti pa tek onda rezati i tek na kraju donijeti odluku i vidjeti što si stvarno možemo priuštiti, što možemo platiti i na kraju najvažnije – u slučaju neželjenog razvoja situacije – što će nam više koristiti“, istaknuo je predsjednik Milanović te zaključio da je to tema o kojoj neprestano mora promišljati struka u vojci, politika i na posljetku, Hrvatski sabor.

Iz ureda Predsjednika dodaju i kako su povodom obljetnice ustrojavanja Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske, načelnik Glavnog stožera OS RH admiral Robert Hranj i zapovjednik Zapovjedništva za potporu general-pukovnik Mladen Fuzul uručili promaknuća, pohvale i nagrade pripadnicima Zapovjedništva za potporu.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI