Milanović primio predstavnike Hrvatskog nacionalnog saveza sestrinstva

Foto: Cropix

U povodu Međunarodnog dana sestrinstva, koji se obilježava 12. svibnja, predsjednik Republike Zoran Milanović primio je predstavnike Hrvatskog nacionalnog saveza sestrinstva te im zahvalio na doprinosu u sprečavanju širenja pandemije koronavirusa i liječenju oboljelih.

“Svima vam odajem priznanje za profesionalan i požrtvovan rad, uz zahvalnost na vašem nesebičnom doprinosu u borbi za očuvanje zdravlja svakog čovjeka”, poručio je Milanović medicinskim sestrama, stoji u priopćenju iz Ureda predsjednika.

Milanović je istaknuo kako je posao sestrinstva uvijek bio važan, a pandemija koronavirusa dodatno pokazuje koliko su važne javne službe poput medicinskih sestara, koje su dale golem doprinos u zdravstvenim ustanovama, kao i u sustavu socijalne skrbi.

Milanović, koji je i pokrovitelj obilježavanja Međunarodnog dana sestrinstva, kaže da u ovoj krizi treba zaštititi sestrinsku profesiju te je podržao nastojanja Hrvatskog nacionalnog saveza sestrinstva u očuvanju prava zaposlenih.

Predstavnici Hrvatskog nacionalnog saveza sestrinstva zahvalili su na podršci istaknuvši da se time prepoznaje važnost i uloga sestrinstva u zdravstvenom sustavu, kaže se u priopćenju.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI