MILANOVIĆ PROZVAO JANDROKOVIĆA DA JE TIPKAO PO MOBITELU TIJEKOM SJEDNICE: ‘Dobro da nije obukao tarzanice i objesio se o lijanu’

Screenshot/N1

Predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović u četvrtak je sudjelovao na otvaranju 6. natjecanja tjelesne spremnosti “Izazov tjelesne spremnosti – Viribus Unitis“ u vojarni “1. Hrvatski gardijski zbor”.

Nakon toga je dao izjavu za medije.

 

“Pala Gabika, Plenkovićev kadar. Naravno, to je samo hapšenje, ali očito je bilo praćeno detaljno. Nadam se da će biti brzo završeno”, na početku je prokomentirao uhićenje bivše ministrice Gabrijele Žalac.

Dodao je da uskoro očekuje optužnicu.

“Bitno je da ne traje vječno. Gospođa je Plenkovićev mladi kadar, to je taj zeleni kadar, zeleni po iskustvu, a po moralu tamnijih boja. Ima ih još. Nismo valjda mislili da će toliki novci dolaziti u Hrvatsku, a da to neće biti kontrolirano. To su ogromni novci, nabave softvera su nužnost. Zarade su odlične, ali da moraju biti super, super, super odlične to ne. Koliko sam shvatio, radi se bildanju firme s jednim zaposlenim. Kod cijena ima svega, pogotovo kada se radi o softveru”, istaknuo je predsjednik.



Govorio je o tome kako je Gabrijela Žalac “politički kadar Andreja Plenkovića i sorry, to nije prvi put, to je bog te pitaj koji put”.

“Nisam znao da je ona članica Predsjedništva HDZ-a. I to je njegov odabir. Sjajan mu je odabir. Nije lako upravljati ogromnim sustavom jer nikad ne znaš tko ti može raditi iza leđa. A HDZ ima puno manju manjinu, puno tanju izbornu pobjedu, ali ima veću kontrolu i odgovornost za sustav od mene. Ja sam surađivao s partnerima, a oni rade što hoće”, rekao je Milanović.

“Ja sam postao premijer s većim brojem glasova od Plenkovića, ali on ima veće ovlasti i oni rade što hoće. Ali neće”, istaknuo je.

Osvrnuo se na političku situaciju u Srbiji i rekao da “nema pomaka u odnosima između dvaju zemalja”.

“Znam dosta o tome, ali ne ću govoriti o tome. Osvrnut ću se na sjednicu Vijeća sigurnosti na kojoj nitko nije smio imati mobitel, a onda je nakon tri sata sastanka, Jandroković  izvadio mobitel i krenuo tipkati po njemu i onda je rekao da nije znao da se ne smije koristiti mobitel na sastanku. Toliko o tome što je bilo na sastanku i toliko o tome tko je zabranio Hranju govoriti. On je na kraju morao obraniti svoju čast. Kome javnost više vjeruje – Njonji ili admiralu”, upitao je Milanović.

Dodao je kako je tri puta HV od 2013. godine otišla preko granice bez odluke ministra i to na zahtjev predsjednice. Prvi puta je to bilo u Bleiburg te još dva puta helikopterom u Srebrenicu.

Još jednom je ponovio da ministar obrane Mario Banožić neće govoriti u vojarnama dok ne vrati brigadira Elvisa Burčula.

“Pustite letenje. Ali letjet ću kao vrhovni zapovjednik. Primit ću i ministra, ako bude dobar”, rekao je predsjednik.

Naime, prije nekoliko dana Milanović je rekao da će objaviti kako se vojni resursi koriste u privatne svrhe, pa i u slučaju ministra Banožića.

“Apsolutno. Pričekajte samo da prođe ova ubodna točka sa Žalac, da malo Gabika ode u drugi plan pa ćete onda čuti jer to je javna stvar. Ja vidim kako se potpisuju ministarske odluke u sivoj zoni. On valjda ne zna da ja to vidim. Crno na bijelo. Ima više primjera, pokazat ću vam jedan”, naglasio je.

Još jednom je komentirao ponašanje Jandrokovića na sastanku Vijeća. Kritizirao je kako je Jandroković ispitivao admirala Hranja.

“Način je bio divljački. Postoji jedan neurološki poremećaj grčkog naziva, neću govoriti jer je prost. Kada ljudi ne mogu u sebi zadržati neke stvari pa onda u svakoj rečenici nekoliko puta krvavo opsuju. To je izgledalo tako od prilike. Samo od Jandrokovića. To je nešto što javnost nije vidjela. Predsjednik Sabora koji nekome kaže da je u kompleksaškim izljevima spreman na sve. Kada predsjednik Sabora može nekome reći da je smeće, a za vrijeme sjednice tipka po mobitelu što je najstrože zabranjeno. I što sad? Moraš se nasmijati, reći Plenkoviću ‘molim te, daj ga obuzdaj, skinut će se tu u tarzanice i objesiti o lijanu’. Ne znam što”, zaključio je.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI