MILANOVIĆ RAZGOVARAO S ERDOGANOM: Zahvalio na slanju kanadera u borbi s požarima, Milanović ga pozvao u službeni posjet

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Hrvatska je pomogla Turskoj u borbi sa katastrofalnim požarima, slanjem kanadera hrvatskog ratnog zrakoplovstva o čemu je izvijestio i sam premijer Plenković koji je uz to zahvalio na pomoći  koju joj je uputila Turska nakon potresa u prosincu na području Petrinje i Siska.

Predsjendik Zoran Milanović pak na Facebooku je objavio da je razgovarao sa turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom te mu je izrazio sućut zbog poginulih i stradalih u požarima te ga je pozvao u službeni posjet našoj zemlji.

“Razgovarao sam večeras s predsjednikom Republike Turske Recepom Tayyipom Erdoganom koji je zahvalio Hrvatskoj na pomoći, odnosno slanju Canadaira CL415 Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s dvije posade koji pomaže u gašenju velikih požara u Turskoj. U razgovoru sam izrazio sućut njemu i cijelom turskom narodu zbog stradanja ljudi u požarima. Slanje Canadaira u Tursku izraz je prijateljskih i partnerskih odnosa dviju država., odluka je to hrvatskog državnog vrha koju smo zajedno donijeli Vlada i ja kao vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH. Predsjednika Erdogana pozvao sam da službeno posjeti Hrvatsku kako bi nastavili graditi i razvijati prijateljske odnose naših država”, napisao je Milanović.


 Facebook Comments

Loading...
DIJELI