MILANOVIĆ S PROSLAVE U SPLITU: ”Došao sam ovdje radi svog dida, i moje bake i njezine braće….

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Uoči proslave Dana antifašističke borbe, predsjednik Zoran Milanović u Splitu je sudjelovao na svečanom obilježavanju Dana antifašističke borbe uz koncert Hrvatske ratne mornarice u Hrvatskom narodnom kazalištu.

Po okončanju svečanosti koja se održava ispred splitskog hrama kulture na novouređenom trgu Gaje Bulata Milanović se obratio javnosti.

”Došao sam ovdje radi svog dida, njegovog brata, svoje babe i njezine braće koji u rat nisu otišli kao antifašisti, nisu ni znali što je to znači. Moja baba je govorila: ‘Čovjek nije mogao durat’. To je moralo biti grozno, jer običnog čovjeka, nakon svega što je prolazio kroz ratove, da ponovno ide u rat, a da ustvari ne mora, to mora biti duboki ljudski potres”, rekao je Milanović.

Kazao je  dalje da su Alfred Santini, Bicko Ožić, Nebojša Borozan ”bili revolucionari, spremni na svoju žrtvu”. ”To su ljudi koje je iz današnje perspektive razmnoženosti i komfora teško shvatit. Oni su bili iskra iz koje je planuo narodni ustanak. Srbija i BiH imaju nešto slično i ja ne znam niti za jednu treću, četvrtu ili petu državu koja u Europi ima osnovu za slaviti ovakav praznik”, kazao je predsjednik Milanović u svom govoru.

“Skup u Splitu pokazatelj kako je ovo normalno i mirno društvo kojemu samo malo treba da se složi”, prisnažio je predsjednik Milanović.



 

 

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI