MILANOVIĆ SE OBRUŠIO NA BANOŽIĆA I PLENKOVIĆA: ‘Jedan korumpirani ludonja može napraviti ogromnu štetu’

Screenshot/N1

Predsjednik Zoran Milanović povodom obilježavanja Dana Grada Trogira i zaštitnika Grada Svetog Ivana Trogirskog sudjeluje na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Trogira.

Tom prilikom se obratio novinarima.

“Čujem da je rekao da ću ja i tako objaviti to pismo. Takav cinizam i prezir prema istini i pravilima upropaštava Hrvatsku duhovno, materijalno… Civilizacijski mi  nazadujemo.  i civilizacijski. To je pismo načelnika Glavnog stožera ovom njegovom ministru, ovom što radi za Čuljak, a bio je štićenik Čuljka. U pismu ga upozorava, kumi, moli pa i kaže mu da zlostavlja cijeli sustav, da ga strateški mobingira i ugrožava sustav… To je sve lijepo napisano. Taj dokument ima klasifikaciju ograničeno, to nije tajna, ja ga sutra mogu pustiti u javnost, ali sam prije toga htio da to Plenković pročita. Napisao sam u pismu da ga molim da posveti ozbiljnu pozornost, to nije mala stvar. Jedan korumpirani ludonja može napraviti ogromnu štetu i to se trenutno događa”, rekao je Milanović.

“Hoće propast EU zbog Gabrijele Žalac. Tek smo uspavali DORH, kad evo ti OLAF-a”, kazao je predsjednik.

“Ministar je doveo biskupe u nezgodnu situaciju. Bili su na Hvaru, premijer je porijeklom od tamo. Banožić je odlukom o potpori vojske predsjedniku zapravo ukinuo dnevnice vojnicima. To je njegova mala osveta. Banožić je predmet za OLAF i treba ga maknuti pod hitno”, rekao je Milanović.Kazao je da će “za stol sjesti samo s Plenkovićem”. Komentirajući kreditni rejting Fitcha, predsjednik je rekao da je podizanje bilo najavljeno i očekivano zbog bliskog ulaska Hrvatske u eurozonu.

Komentirao je i aferu softver te uhićenje bivše ministrice Gabrijele Žalac.

“Uvijek u drugom mandatu HDZ-a postane očito što se događalo u prvom samo ljudi nisu dobro vidjeli i opet ćemo ići kroz tu priču. Samo me zanima Kako će Plenković u Bruxellesu, na koji je fokusiran emotivno kao satelitska stanica, objasniti ovaj fijasko s EU fondovima i ljudima od njegovog povjerenja. Jer ovo je fijasko. Ovakve svinjarije se rijetko događaju. Ovo je baš svinjarija. Otimačina softvera, uvijek kod softvera nije jasno koliko vrijedi, ali uzmeš 10 ponuda, vidiš oscilacije, uzmeš aritmetičku sredinu. Teško da će se 10 lopova dogovoriti. A ti dovedeš tipa iz svog sela koji ti da neki stick. I čokoladicu valjda. Životinjsko carstvo. Vrlo loše stvari se događaju”, rekao je Milanović.

Na kraju je rekao: “Neće propasti ratna mornarica, još Hrvatska ni propala! Ja ću doći ako me Banožić ne smijeni!”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI