MILANOVIĆ SE POSUO PEPELOM: ‘Ispričavam se, put smo greškom nazvali privatnim’

Foto: Cropix

Predsjednik Zoran Milanović konačno se oglasio po pitanju svog puta u Albaniju i anonimnoj prijavi Povjerenstvu za sukon interesa zbog čega se njegov Ured već očitovao o svemu te će se danas morati i dodatno očitovati.

“Veleposlanstvo zna da sam bio tamo… Išao sam u službeni posjet, koji smo greškom deklarirali kao privatni. Jedino je privatno kada idem na skijanje, ali i tada je o tome obavješteno veleposlanstvo, ja se privatno ne mogu ni kretati. Moj odlazak u Albaniju nije jedino mjesto na koje sam pozvan ovo ljeto i nije zadnji put na tom brodu, to je državni posao i moja dužnost. Ispričavam se na omašci”, kazao je predsjednik.

“U ovom Uredu ne izadje se putni nalog, ja ne uzimam devizne dnevnice, jedini motiv za putni nalog predsjednika je da uzmeš dnevnicu”, rekao je.

“Ne želim prkositi Povjerenstvu za sprečavanje sukoba interesa. Dokumentaciju imaju u MORH-u. Nisam ništa skrivao, a greškom sam naveo da je privatno”, kazao je i još jednom naglasio da je putbio službenog karaktera.

Rekao je da će o putu u Albaniju pričati i s premijerom. “Naravno da Vlada ne može konkretno znati o čemu sam razgovarao, kao što ni ja ne znam. Nije nužno da znamo sve, nego da se koordiniramo”.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI