MILANOVIĆ SE SASTAO S NAČELNIKOM NACIONALNE GARDE SAD-A: I dalje će se razvijati i jačati partnerstvo

Foto: Ana Marija Katić / Ured predsjednika Republike Hrvatske

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović u petak se sastao s načelnikom Saveznog ureda Nacionalne garde SAD-a, generalom Danielom Hokansonom. Razgovarali su o suradnji hrvatske vojske sa snagama Minnesote, objavljeno je iz Ureda Predsjednika.

“Suradnja između te savezne američke države i Hrvatske obostrano je ocijenjena kao vrlo uspješna”, piše u priopćenju ureda predsjednika.

Iskazana je i potpora daljnjem jačanju i razvoju postojećeg partnerstva.


Na stranicama Nacionalne garde piše kako partnerstvo Hrvatske i Minnesote traje više od 25 godina na području humanitarnih i misija pomoći građanstvu.

Uz Hokansona na sastanku su bili privremeni otpravnik poslova u američkom veleposlanstvu Mark Fleming, vojni izaslanik veleposlanstva brigadir Matt Denny, član radne skupine za aktivnosti s vodećim dužnosnicima Saveznog ureda Nacionalne garde SAD-a John Finney i drugi tajnik u veleposlanstvu Cameron Millard.Uz Milanovića su bili načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga admiral Robert Hranj, savjetnik predsjednika za obranu i nacionalnu sigurnost Dragan Lozančić, savjetnik predsjednika za vanjsku i europsku politiku Neven Pelicarić i direktor Glavnog stožera Oružanih snaga general-bojnik Ivica Olujić, piše u priopćenju Ureda predsjednika.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI