MILANOVIĆ U BOROVU: Odao počast i položio vijenac povodom 31. godišnjice tragične pogibije ratnih heroja

FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Tomislav Bušljeta

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Zoran Milanović u utorak je povodom 31. godišnjice tragične pogibije dvanaestorice pripadnika vinkovačke Specijalne jedinice odao počast i položio vijenac u Borovu.

“Predsjednik Milanović vijenac je položio povodom 31. godišnjice tragične pogibije dvanaestorice pripadnika vinkovačke Specijalne jedinice policije koje su pripadnici srpskih paravojnih postrojbi ubili i masakrirali 2. svibnja 1991. u Borovu, tadašnjemu Borovu Selu. Toga dana u Borovu Selu iz zasjede ubijeni su: Stjepan Bošnjak, Antun Grbavac, Josip Culej, Mladen Šarić, Zdenko Perica, Zoran Grašić, Ivica Vučić, Luka Crnković, Marinko Petrušić, Janko Čović, Željko Hrala i Mladen Čatić, a u napadu je ranjen 21 policajac”, stoji u priopćenju Ureda predsjednika.

“Uz predsjednika Milanovića pri polaganju vijenca ispred Spomen-obilježja u središtu Borova, u spomen na ubijene pripadnike Specijalne policije iz Vinkovaca, bili su savjetnica Predsjednika za ljudska prava i civilno društvo Melita Mulić i posebni savjetnik Predsjednika za veterane Domovinskog rata Marijan Mareković”, ističe se u priopćenju.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI