MILANOVIĆ U LIVNU: ‘Puštajte ovdje europsku himnu i pokažite tko ste, što ste i kamo stremite bez fige u džepu”

Screenshot/N1

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović u subotu je posjetio Livno. Sudjelovao je na svečanoj sjednici gradskog vijeća i položio vijenac za spomenik poginulima u obrani hrvatskog naroda u BiH.

Milanović je na svečanosti održao prigodan govor.

“Hrvatice i Hrvati, braćo i sestre, u ovom gradu odakle moji preci Milanovići kao prava pasmina dolaze, u Hrvatsku, Dalmaciju, ali neke stvari ne zaboravljaš. Imam prijedlog – sljedeći put na ovakvim skupovima, nakon hrvatske i BiH himne pustite i himnu EU, Odu radosti, da pokažete tko ste i što ste i kamo stremite, kakvi su vaši ciljevi, da su oni jasni, da nema nikakvih figa u džepu. Nema države, ni blizu, koja želi ulazak BiH u EU koliko to želi Hrvatska”, rekao je Milanović.

Dodao je da je to iz “sentimentalnih razloga, ili ako hoćete, iz čisto sebičnih razloga”.

“Mnogo toga radim zato što je iz neke moje, hrvatske, predsjedničke pozicije to u interesu zajednice koju predstavljam. Volim Švedsku i Finsku, ali Hrvatskoj sam prisegnuo. I iz tih cipela nema dalje”, istaknuo je.



Govorio je o tome kako “nije nacionalist i šovinist”.

“Kada mi ponude da potpišem pismo predsjednika istočnoeuropskih i srednjeuropskih država koje traži da se Ukrajini odmah danas da status kandidata, ja kažem – može, ali ne bez BiH. To je kao da mi je netko odrezao ruku. Ja znam da će nakon ovoga naši ideje motivi, porivi biti nekima sumnjivi, ali vjerujte da se za europsku BiH puno jače diše u Zagrebu nego u velikom dijelu Sarajeva. Ovo je za nas važno”, naglasio je Milanović.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI