MILANOVIĆ U NOVOM UDARU! Opet je žestoko komentirao aferu Ina: ‘Iznosi su nestvarni, ja to jednostavno ne mogu vjerovati’

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Predsjednik Republike Zoran Milanović prisustvovat će otvorenju nove Osnovne škole “Podolice” u Koprivnici, a trebao bi se obratiti i javnosti. Riječ je o investiciji vrijednoj 60 milijuna kuna škola s radom kreće 5.rujna.

Zasigurno svi čekaju što će možebitno opet reći o afera u Ini koja potresa Hrvatsku a o kojoj se oglasio na Facebooku.

Milanović je rekao da ne želi komentirati Linića. “Nisam slušao što je rekao Plenković, ali sam dograđivao znanje jer sam vodio Vladi. Moj prijatelj Petrović je bio predsjednik odbora. Zanima me koliko je zaradio.

Dosta sam znao o Ini. I dalje je nestvarno, nemoguće je da čovjek radi za plaću 2000 eura tko je na četvrtom stupnju”, rekao je Milanović.

“Naftu su uzeli sebi, tu nitko ne može očekivati odgovor, a plin su dali šibicarima”, dodao je.



“Nemam razlog više ikome vjerovati”, istaknuo je Milanović. Što se Škugora tiče, Milanović je rekao da izgleda kako je on bio smijenjivan i degradiran. “Onda se vratio da bi mogao djelovati. Netko je to od Mađara tražio. Znam dosta. Ne možeš dobiti putni nalog. Mogu zatvoriti oči, a novac je enorman, ne mogu vjerovati da ga je nekoliko šibicara podijeilo između sebe. Čak i da nije bilo rata u Ukrajini, radi se o nesrazmjerima. Omastili su se, ali je država dobila porez od krivog subjekta”, rekao je i dodao da je to požar biblijskih razmjera. Ovo je strašan udar na profesiju i treba vidjeti čime se odvjetnici smiju baviti”, kaže Milanović.

Predsjednik kaže kako je ovo tema za Vijeće za nacionalnu sigurnost.”Ja ne mogu dokazati, nisam HDZ-ovac, nemam dokaza, ne mogu upirati prstom u Plenkovića. Da je previše povezanih ljudi, da se stalno pojavljuju u tim pričama, to je točno. Nije moj posao da podržavam svaku riječ oporbe”, kaže predsjednik i dodaje kako neki mediji pišu da su ovakve afere već postojale. “Ovo je neviđeno”, kaže predsjednik.

“Država radi do neke točke. Znam da nije idealno društvo gdje država kontorlira baš sve, tog se trebamo plašiti, ali u ovakvim slučajevima država mora vidjeti. Prijenos vrijednih nekretnina nije nešto što smije biti ispod interesa državnih organa”, kaže predsjednik da je lako dokazati odakle nekome novac.

Nafta i plin nisu za igru i zabavu. “Država treba imati monopol nad nekim stvarima. Ako nema, neka ga ostvari. Nije normalno da neki tipovi tamo mešetare kao nogometnim ulaznicama. Umjesto da je to završilo u zalihama ili prodano hrvatskim firmama”, kaže predsjednik dodajući da se na ovoj transakciji vidi da se cijeli grad mogao grijati pola sata.

“Nema plana nikakvog, išlo se u akciju protiv protivnika kojeg možete ograditi zidom od 100 metara visine i on neće propast. Na kraju će biti svako za sebe, svaka če se država brinuti sama za sebe, veliki će prvo otići. Nema načina, to je pitanje novaca”, kaže Milanović. “Nema tog novca, nešto će se ublažiti, ali ako računi budu veći koliko su već sada veći…”, govori predsjednik o mjerama pomoći koje Vlada priprema kako bi ublažila udar krize na građane.

Škugora je gurao netko tko je dovoljno jak. To nije morala biti osoba sa samog vrha. To je mogao biti netko tko se predstavio kao glasnik onog s vrha. Svaki tjedan je nova afera. Dosta, fermaj više”, rekao je.

S Viktorom Orbanom nije razgovarao o Ini. “Ni riječi. Što da razgovaram? Da mu kažem da treba izručiti Hernadija? to ulazi u sferu infantilnog. On je četiri puta dobio izbore, tu je, nesmjenjiv je…”, govori predsjednik. “Verbalno je napadao? Pa ja bih već robijao. Je li realna politička prijetnja? Tu je 30 dana, plovi na jahti… Ne može pričati što hoće. Rekao je ‘više Balatona, manje Jadrana’. Tu je već 30 dana, baš mi je drago da je tu. Nisam ga vrijeđao, kritizirao sam ga, što ja tu mogu”, kaže Milanović.

Predsjednik kaže da je u kontaktu sa svima za koje smatra da mogu biti korisni Hrvatskoj. Htio bi, kaže, biti i s Vučićem, ali to nije moguće. “Orban nikad nije 30 kilometara od Zagreba držao huškačke govore, to nije radio ni Dodik”, kaže.

Predsjednik kaže kako neće nikoga pozivati da izađe na ulicu i demonstrira protiv Vlade. “Vlada može sjest, prekrižit se, klanjati, moliti… i čekati da završi”, kazao je Milanović.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI