MILANOVIĆ U SUKOBU INTERESA: Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa donijelo svoju odluku!

Slavko Midzor/PIXSELL

Provjerite o kome je sve Povjerenstvo odlučivalo

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa danas odlučuje o eventualnom pokretanju postupka za mnoge poznate dužnosnike.

Na 172. sjednici Povjerenstva predviđen je dnevni red od 26 točaka, među kojima su predmeti vezani uz Zorana Milanovića, Peđu Grbina, Orsata Miljenića, Miranda Mrsića, Ninu Obuljen Koržinek, Sinišu Varge, Ranka Ostojića i druge.

Što se tiče Milanovića, Povjerenstvo je odlučivalo hoće li pokrenuti postupak s obzirom na to da je istovremeno bio zastupnik u Hrvatskom saboru i istovremeno obavljao dužnost direktora trgovačkog društva EuroAlba Advisory d.o.o. od 7. studenoga nadalje, što je suprotno Zakonu o sprječavanju sukoba interesa.

Zoran Milanović prijavljen je u tri slučaja – u dva slučaja Povjerenstvo je utvrdilo da nema sukoba interesa, a u trećem da ima.

Milanović je bio zastupnik u Hrvatskom saboru i istovremeno obavljao funkciju direktora trgovačkog društva EuroAlba Advisory d.o.o. u trajanju od dva tjedna.



“Riječ je o formalnom propustu, provedbi administrativne zabrane, dužnosnici ne mogu biti članovi uprava ili nadzornih odbora trgovačkih društava. S obzirom da je povreda ove zabrane trajala 15-ak dana, stekli su se uvjeti da se dužnosniku za ovu povredu izrekne sankcija opomene”, rekla je u obrazloženju predsjednica Povjerenstva Dalija Orešković.

U druge dvije točke, u kojima je utvrđeno da sukoba interesa nije bilo, radi se o putu u Albaniju i Croatia osiguranju.

Naime, Milanović je prijavljen da je u Albaniju putovao kao premijer zbog privatnih interesa, ali je Povjerenstvo dobilo potvrdu da je putovao kao predsjednik SDP-a.

Druga prijava po kojoj se neće raspravljati je odnos Milanovića i bivšeg šefa CO-a Hrvoja Vojkovića od kojeg je Milanović kupio stan prije nego što je postao premijer. Prema odbačenoj prijavi, sumnjalo se da mu je usluga vraćena u privatizaciji Croatia osiguranja, piše direktno.hr.

Peđa Grbin je pak obavljao poslove upravljanja u poslovnom subjektu Victoria Delfin d.o.o. od 22. prosinca 2011. do 2014., a da Grbin kao saborski zastupnik isto nije istaknuo u podatcima o imovinskom stanju.

O kome će sve Povjerenstvo odlučivati, pogledajte ovdje.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI