MILANOVIĆ UVODI HRVATSKU U VELIKU KOALICIJU? Otkrivena tajna predsjednikova strategija

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Iako se očekivalo da bi kampanju za parlamentarne izbore mogao pokrenuti netko iz HDZ-a, čini se da je to učinio predsjednik Zoran Milanović kritizirajući HOS-ovce i pozdrav ‘Za dom spremni’. Načimajući tu temu, Milanović je u drugi plan gurnuo pandemiju koronavirusa, a da osim predsjedničke preuzima i druge političke uloge, moglo se naslutiti i iz toga što je s dozom podcjenjivanja opisao članove Stožera koji posljednjih dana zabavljaju javnost.

No, dobro upućeni izvori iz vladajućih redova, koji nisu naklonjeni ni Plenkoviću, ni Milanoviću svjedoče kako su Milanovićevi napadi zapravo uvertira u veliku koaliciju.

”Pazite, on je istupima u Jasenovcu i Okučanima napravio uslugu samome sebi, popularizirao se među svojim biračkim tijelom, Plenkoviću je otvorio vrata ka desnici, ali je isto tako SDP-ovcima otvorio prostor za napad, i profiliranje, nametnule su se ideološke teme koje su uvijek išle na ruku velikim stranakama”, komentira naš dobro upućeni sugovornik te napominje da se Milanović profilirao u lidera ljevice.

”Njegovi istupi koristiti će SDP-u, ali korist od toga svakako ima i Plenković koji ulazi u kampanju za parlamentarne izbore u strahu od desnice i crnog labuda iz europskih izbora. To što je on pobjedio na izborima u stranci ne znači previše za omjere među biračima, jer bez obzira na sve Škoro se itekako dobro drži”, komentira nadalje naš sugovornik.

Milanovićev istup u Okučanima, praćen žestokim izjavama Plenkoviću je omogućio da se prikaže kao branič od ekstremne ljevice i borac za tekovine Domovinskog rata.



”I Bernardiću odgovara da se uoči izbora govori o ustašama, i partizanima, Milanović im je oboma otvorio poligon za opstanak, a nakon toga neće biti druge doli ući u veliku koaliciju, to će vam biti tvrda kohabitacija na djelu”, zaključuje naš sugovornik.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI